Hrabrost ili ludost? Bafetimbi Gomis previše rizikuje

Francuz ima hroničnih problema sa niskim pritiskom

Hrabrost ili ludost? Bafetimbi Gomis previše rizikuje

Turska, ali i kompletna svjetska fudbalska javnost ostala je u šoku nakon jučerašnjeg snimka Bafetimbija Gomisa, koji se iznenada srušio na teren na utakmici Galatasarayja i Kasimpaše.

Desilo se to u sedmoj minuti, a fascinantno je da se Francuz, nakon gubitka svijesti, podigao na noge i odigrao cijelu utakmicu.

Koliko god Gomis bio hrabar, neki će reći i da je lud što se upušta u takav rizik. Njemu se već peti put u karijeri dešava da izgubi svijest na terenu, a nije nikakva tajna da ima hroničnih problema sa niskim pritiskom.

Posljednji put je Gomis gubio svijest na utakmici kada je igrao za Swansea u duelu sa Tottenhamom prije tri godine, a tadašnji trener Labudova Garry Monk nije bio zabrinut.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Već neko vrijeme ima problem sa niskim pritiskom, tačnije cijeli život. S tim se jednostavno mora živjeti. Prošao je sve moguće medicinske preglede i ovo mu se prvi put dešava otkako je kod nas", bile su Monkove riječi.

Dok je igrao za Lyon, Gomis je u razmaku od dva mjeseca čak tri puta gubio svijest za vrijeme utakmica i pravo je pitanje da li je vrijeme da iskusni francuski napadač ode na detaljnije ljekarske pretrage kako bi se pokušalo ustanoviti u čemu je, zapravo, njegov problem i ima li mu lijeka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije