Pomalo zaboravljena imena predvode najbolju listu strijelaca turskog šampionata
Mnogi od njih su davno nestali sa velike scene, ali ih sigurno niste zaboravili ako ste ljubitelj fudbalske igre

Među njima i nekadašnji napadač Željezničara, Veleža i Sarajeva

Pomalo zaboravljena imena predvode najbolju listu strijelaca turskog šampionata

Turska Super liga je u posljednje vrijeme postala utočište za veliki broj fudbalskih zvijezda koje tu dolaze ili u kasnim igračkim godinama ili u pokušaju da ponovo ožive karijere. 

Postoji mnogo svjetski poznatih imena koja trenutno fudbalski hljeb zarađuju u Turskoj. Nabrojat ćemo samo neke: Ryan Babel, Ricardo Quaresma, Bafetimbi Gomis, Fernando, Vagner Love, Martin Škrtel, Roberto Soldado, Mathieu Valbuena, Emanuel Adebayor i mnogi drugi.

Mnogi od njih su dokazali da još uvijek nisu zaboravili igrati fudbal, a to pokazuje i lista strijelaca. Među prvih pet strijelaca turske Super lige ste vjerovatno čuli za svakog od njih, ukoliko ste ljubitelj ove igre.

Prvi strijelac lige trenutno je Gomis, nekadašnji napadač Lyona, koji je u dosadašnjem dijelu sezone već postigao 14 golova. Iza njega slijedi nekadašnji napadač Galatasaryja Burak Yilmaz sa golom manje, a naredni je Adis Jahović. Naravno, riječ je o nekadašnjem napadaču bh. klubova Sarajeva, Veleža i Željezničara. Na četvrtoj poziciji je Vagner Love sa devet golova, a naredni je saigrač našeg Edina Višće, Emmanuel Adebayor.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Podsjetimo, lider na tabeli turskog šampionata je Galatasaray sa 32 boda, a odmah iza je Basaksehir sa samo dva boda manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije