Nakon samo nekoliko mjeseci: Ante Hrkać više nije igrač Tuzla Cityja

Sporazumno raskinuta saradnja

Nakon samo nekoliko mjeseci: Ante Hrkać više nije igrač Tuzla Cityja · Saznajemo

E. Oštraković

Na početku sezone, Ante Hrkać stigao je kao veliko pojačanje u ekipu Tuzla Cityja, ali je nakon samo nekoliko mjeseci napustio ovaj klub.

Hrkać je na početku sezone stigao u Tuzla City iz Mladosti iz Lučana, a to mu je bio povratak u bh. nogomet nakon dvije godine igranja u inostranstvu.

On je jedno vrijeme igrao i za italijansku Novaru, a u prijateljskim utakmicama imao je priliku igrati protiv Zlatana Ibrahimovića, te Cristiana Ronalda, koji su bili članovi Milana, odnosno Juventusa.

Očekivalo se da će biti veliko pojačanje u zadnjoj liniji za Tuzla City, a igrao je jako dobro na uvodnih nekoliko utakmica.

Krenuo je jako dobro, ali se povrijedio, te je bio van terena preko mjesec dana što se osjetilo u igri Tuzla Cityja.

Iako se oporavio od povrede, Hrkać je sa upravom Tuzla Cityja odlučio da je najbolje da prekinu saradnju, te se to i dogodilo.

Naime, uprava kluba i nogometaš dogovorili su sporazumni raskid ugovora, te je Hrkać trenutno slobodan nogometaš.

U narednom periodu ostaje da vidimo gdje će nastaviti svoju karijeru. Obzirom na iskustvo igranja van Bosne i Hercegovine, ne bi bilo iznenađenje da ponovo napusti granice naše zemlje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim za Tuzlu City i Široki Brijeg, Hrkać je u Premijer ligi igrao i za Čelik kada je zenički klub bio dio elitnog ranga bh. fudbala, bio je još član Viteza i GOŠK-a. Promijenio je i nekoliko klubova u Hrvatskoj, a još je igrao u Austriji, Albaniji i Saudijskoj Arabiji.

Kada je riječ o Tuzla Cityju ovo će biti novo ime u rubrici odlasci iz kluba, a ubrzo se očekuje i dolazak prvih pojačanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi