Novara nije dobila licencu za Seriju C, Ante Hrkać postaje slobodan igrač

Bivši igrač Širokog Brijega napušta Apenine

Novara nije dobila licencu za Seriju C, Ante Hrkać postaje slobodan igrač

E. Čaušević

Iskusni fudbaler Ante Hrkać prošle godine napustio je Široki Brijeg, te je potpisao za Novaru.

Hrkać je imao nezaboravan početak u Italiji jer je ubrzo nakon transfera igrao prijateljski meč protiv Milana, te je u tom meču čuvao Zlatana Ibrahimovića.

Samo desetak nakon toga Novara je igrala protiv Juventusa, a Hrkać je na ovoj utakmici imao zadatak da čuva Cristiana Ronalda.

Novara je prošle sezone igrala u Seriji C i završila je a 11. mjestu sa 49 osvojenih bodova, te su ih tri boda dijelila od plasmana u doigravanje za Seriju B.

Međutim, nakon što nisu uspjeli da izbore povratak u Seriju B bilo je izvijesno da ćemo Novaru i naredne sezone gledati u trećem rangu italijanskog fudbala.

No, kako stvari stoje to se neće desiti jer Novara nije dobila licencu za Seriju C u novoj sezoni zbog problema s porezom, te će prema svemu sudeći igrati u Seriji D.

Zbog toga će većina igrača ovog kluba dobiti slobodne papire i mogućnost da bez obeštećenja pronađe novi klub. Kako saznajemo među njima je i Ante Hrkać.

On s Novarom ima ugovor na još godinu dana, ali čini se da je iskusni defanzivac već donio odluku da karijeru nastavi u nekom drugom klubu. Hrkać na stolu ima nekoliko zanimljivih ponuda, a konačnu odluku o nastavku karijere trebao bi donijeti u narednih nekoliko sedmica.

Ovaj 28-godišnji stoper je u prošloj sezoni odigrao devet mečeva za Novaru u Seriji C. Hrkać je ponikao u dresu Širokog Brijega, a u svojoj dosadašnjoj karijeri igrao je još za GOŠK, Branitelj Mostar, Mayrhofen, Vitez, Segestu Sisak, Lokomotivu, Lučko, Čelik, Teutu i Al-Qaisumah.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti