Hrustić odabrao Australiju, debi protiv Saudijske Arabije
Foto: EPA

Veznjak bh. porijekla ušao na završni popis

Hrustić odabrao Australiju, debi protiv Saudijske Arabije

M. Šljivak

Vezni fudbaler holandskog Groningena Ajdin Hrustić debitovaće za selekciju Australije u meču kvalifikacija za SP protiv Saudijske Arabije.

Ovaj 20-godišnji veznjak je nedavno dobio poziv Vinka Marinovića u mladu selekciju Bosne i Hercegovine, ali se na tom pozivu zahvalio, te je odabrao da u budućnosti nastupa za državu u kojoj je rođen, Australiju.

Selektor Socceroosa Ange Postecoglou ga je pozvao za predstojeću kvalifikacijsku utakmicu protiv Saudijske Arabije, te prijateljski meč s Brazilom. Ušao je na završni spisak i za Kup konfederacija, te će vjerovatno upisati i službeni debi za nacionalni tim.

"Ajdin izgleda kao pravi potencijal za reprezentaciju u budućnosti", rekao je australski selektor nakon poziva veznjaku Groningena.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Hrustić je jedan od trojice novih fudbalera koji su pozvani u nacionalni tim, a pored njega je tu iskusni golman Danny Vuković, te defanzivac Dylan McGowan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi