Hrvat rezervna opcija Barcelone

Ako ne dovedu Coutinha ili Dembelea

Hrvat rezervna opcija Barcelone

M. Šljivak

Ekipa Barcelone na sve načine pokušava da angažuje zamjenu za Brazilca Neymara koji je otišao u PSG.

Međutim, glavne želje Katalonaca, Philippe Coutinho (Liverpool) i Ousmane Dembele (Borussia Dortmund), za sada su nedostupni i njihovi klubovi su odbili ponude za ove fudbalere.

Jasna je želja obojice fudbalera da potpišu za tim s Nou Campa. Dembele je zbog prevelike želje i kažnjen od njemačkog kluba, a Coutinho je danas zamolio čelnike Redsa da ga puste u Barcelonu.

Ako ne uspiju u narednim danima da završe transfer jednog od ovih fudbalera, Barca će se okrenuti rezervnoj opciji. On se zove Ivan Perišić i za navodno bi on mogao pojačati redove katalonskog velikana.

Hrvatski fudbaler se tokom proteklih mjeseci povezivao s Manchester Unitedom. Međutim, Inter je sve ponude Crvenih đavola za njega odbio i Perišić je još uvijek član Nerazzurra. 

Cijena koju je Inter postavio je 50 miliona eura, a svakako da Barceloni novac ne predstavlja nikakav problem jer će samo za transfer Neymara u PSG, inkasirati čak 222 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U narednim danima bi trebala biti jasnija slika o tome ko će zamijeniti Brazilca na Nou Campu, a izvjesno je da će to biti jedan od trojke Coutinho-Dembele-Perišić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi