Hrvat se nije puno dvoumio: Kalinić je odlučio

Ostaje u Fiorentini

Hrvat se nije puno dvoumio: Kalinić je odlučio

E. Škorić

Nikola Kalinić objavio je kako će ostati u redovima Fiorentine unatoč bogatoj ponudi.

Za Kalinića je bogatstvo nudio kineski klub Tianjin Quanjian. Mogao je hrvatski napadač da zaradi 15 miliona eura za samo jednu sezonu, ali odbio je da napravi veliku promjenu u životu.

"Ostat ću u Fiorentini i to je moja konačna odluka. Želim da nastavim igrati u Italiji, u klubu gdje se osjećam sjajno i u koji sam stigao prije dvije godine", rekao je Kalinić, pa je dodao:

"Bilo je puno pritisaka oko mog transfera. Novinari su možda htjeli da me se riješe, ali ne i Fiorentina i navijači ovog kluba. Dobio sam ponudu, ali sam je glatko odbio".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dvadesetdevetogodišnji Kalinić je za Fiorentinu odigrao 54 utakmice i dao je 21 pogodak, a prethodno je nastupao za Dnjipro, Blackburn i Hajduk. U dresu reprezentacije Hrvatske već je sakupio 33 nastupa, a dao je 13 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi