Hrvat za kojeg je malo ko čuo od naredne sezone trenira Ibiševića

Sjajna prilika za mladog stručnjaka

Hrvat za kojeg je malo ko čuo od naredne sezone trenira Ibiševića

Teme:

Vedad Ibišević u narednoj sezoni sarađivat će s novim trenerom u berlinskoj Herthi. 

Nakon četiri i pol godine klupu berlinske momčadi je odlučio napustiti Pal Dardai, a iako je nekoliko imena bilo u opticaju, vodstvo 'Stare dame' na kraju se opredjelilo za 43-godišnjeg Antu Čovića.

Iako je jedan dio karijere proveo u Hajduku, veoma rano Čović je otišao u Njemačku gdje je izgradio igračku karijeru, a kasnije počeo i trenersku. U Herthi je radio kao asistent, trenirao juniore, zatim drugu momčad, da bi nakon gotovo deset godina rada dobio priliku i da vodi seniore.

Čović koji je rođen u Berlinu time je, kaže, ostvario i dječački san.

"Kao neko ko je rođen u Berlinu, ponosan sam što mi je ukazano ovako veliko povjerenje. Ovo je moj klub i moj grad, dat ću sve od sebe da napravim što bolji posao kao trener Herthe", poručio je Čović.

Zašto je baš Čović dobio šansu obrazložio je i sportski direktor Michael Preetz.

"Od početka smo govorili da želimo trenera sa Herthinim DNK. Čović to ima više nego bilo koji drugi kandidat. On poznaje naše mlade igrače, formirao ih je i pripremio za profesionalni posao", izjavio je Preetz nakon što je cijeli posao dogovoren.

Svojevremeno Čović nije bio spektakularana igrač, no svejedno je igrao za poznate njemačke klubove kao što su Nurnberg, Bochum, te Hertha čiji je član bio od 1996. do 2000. godine.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U njemačkom šampionatu Hertha se trenutno nalazi na desetom mjestu sa 43 osvojena boda.

Top Komentari

Chupy
Ja sam jednom prilikom dva puta cuo za njega.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi