Ibišević očekuje prinovu, više nema dileme gdje će igrati
EPA

Ističe mu ugovor s Herthom

Ibišević očekuje prinovu, više nema dileme gdje će igrati

Kako se bliži kraj sezone, tako se uveliko i špekuliše o budućnosti našeg Vedada Ibiševića kojem ističe ugovor sa Herthom.

Bivši reprezentativac BiH za Herthu nastupa od 2015. godine. Ponašanjem na terenu, ali i van njega stekao je u međuvremenu i status kapitena, a iako je već uveliko zagazio u pozne igračke godine, želja čelnika tima iz Berlina je da ga zadrži u svojim redovima.

Da se pregovori uveliko vode potvrdio je i Herthin generalni menadžer Michael Preetz, kazavši, između ostalog, da je svima u klubu cilj da Ibišević i dalje igra za "Staru damu", a protiv takvog raspleta nema ništa protiv ni iskusni bh. napadač.

- I dalje uživam ovdje i zabavljam se - izjavio je nedavno Ibišević.

Pri Ibiševićevoj odluci da ostane u Herthi svakako će utjecati i porodica. Bild je uvjeren da Ibišević nema namjeru mijenjati mjesto boravka, jer osim što je u Berlinu kupio kuću i što mu tu sin Ismail pohađa školu, eminentni sportski list također otkriva da će njegova supruga Zerina tokom ligaške pauze roditi i treće dijete.

Uostalom, da se sprema prinova u porodici Ibišević moglo se vidjeti i po tome što je svoj deseti ovosezonski gol u Bundesligi naš napadač proslavio s palcem u ustima.

Ibišević je ove sezone u Bundesligi odigrao ukupno 26 utakmica, a uz deset pogodaka, na svom kontu također ima i tri asistencije.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kroz igračku karijeru u Njemačkoj je još igrao za Stuttgart, TSG Hoffenheim i Alemanniju Aachen, a bio je, između ostalog, još član Paris Saint-Germaina, Dijona, Chicago Firea...

Uz Herthu, Ibiševića u svojim redovima također žele vidjeti i pojedini američki klubovi, kao i oni iz Kine koji su mu već u nekoliko navrate slali bogate ponude.

Top Komentari

konjnakvadrat
Samo uzivaj majstore dok mozes, i nek je hajirli nova beba
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti