Hrvati kako su počeli, tako će i završiti

Francuska izabrana za domaćina

Hrvati kako su počeli, tako će i završiti

Hrvatska u finalu Svjetskog prvenstva protiv Francuske neće biti domaćin. To automatski znači da neće igrati u dresovima u kojima ona hoće, u crnim dresovima u kojima je stigla do finala. 

Naime, prema pravilima FIFA-e Pogba, Griezmann i društvo igrat će u tamnoplavom dresu, a Hrvatska se vraća u crveno-bijele kockice u kojima je protiv Nigerije i otvorila prvenstvo.

U crnim dresovima Modrić i društvo su pobijedili Argentinu 3:0, Island 2:1, Dansku i Rusiju nakon penala te Englesku u produžetku 2:1, a u crveno-bijelim kockicama s 2:0 su pali Nigerijci.

Utakmicu u nedjelju u Moskvi sudi Argentinac Nestor Pitana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi