Hrvati od meča protiv Srbije nisu bili tako zainteresovani
Foto: EPA

Prodato 30.000 ulaznica

Hrvati od meča protiv Srbije nisu bili tako zainteresovani

Reprezentacije Hrvatske i Grčke večeras će na Maksimiru igrati prvi susret baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju naredne godine.

U Hrvatskoj vlada veliko interesovanje za utakmicu protiv Grčke, a HNS je prodao čak 30.000 ulaznica i Maksimir će večeras vjerovatno biti ispunjen do posljednjeg mjesta. 

Inače, ukupno je u prodaju pušteno nešto više od 32.000 ulaznica, a večerašji meč bi trebao biti treći najgledaniji u historiji Hrvatske. Rekord drži također meč baraža, ali za odlazak na EP 2004. godine, kada je Hrvatska dočela Sloveniju, a meč je pratilo 36.000 gledatelja, dok je druga najgledanija ona protiv Srbije iz 2013. godine kada je na Maksimiru bilo 35.722 gledatelja. 

Dakle, večerašnja utakmica protiv Grčke bit će najposjećenija od susreta protiv Srbije, a domaći navijači sigurno očekuju da će zadovoljni otići sa stadiona, baš kao i tada protiv Srbije. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Inače, susret počinje od 20.45 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi