Bez Hrvata nema Lige prvaka - Je li Brozović ključ Intera u finalu?

Tema koja je uvijek aktuelna

Bez Hrvata nema Lige prvaka - Je li Brozović ključ Intera u finalu?

E. Ganibegović

Posljednjih deset titula Lige prvaka osvojio je barem jedan Hrvat. Tema je to koja je aktuelna na drušvenim mrežama, a neki sujevjerni zbog toga su sigurni da 10. juna u Istanbulu pobjeđuje Inter.

Dok Bosna i Hercegovina čeka trećeg osvajača Lige prvaka (Edin Džeko s Interom) nakon Elvira Baljića (Real Madrid) i Hasana Salihamidžića (Bayern) 2000. i 2001. godine, Hrvatska u ovom takmičenju ima impresivan niz.

Naime, posljednjih deset sezona Ligu prvaka su osvajali Hrvati. Taj niz započeo je 2013. godine kada je prvak Evrope s Bayernom postao Mario Mandžukić koji se u međuvremenu penzionisao.

Uslijedila je zatim prva titula za Luku Modrića u dresu Real Madrida 2014. godine, da bi godinu dana kasnije Ivan Rakitić podigao pehar u dresu Barcelone.

A onda - dominacija Real Madrida. Tri naredne sezone je ovaj klub osvajao Ligu prvaka, a pored Luke Modrića tu je bio i Mateo Kovačić. 

Oglasi

Godine 2019. titula je otišla u vitrine Liverpoola čiji je dres nosio Dejan Lovren, da bi godinu dana kasnije do trofeja stigao i Ivan Perišić koji je bio na posudbi u Bayernu.

Mateo Kovačić je četvrtu titulu u Ligi prvaka osvojio 2021. godine, ali u dresu Chelseaja, dok se prošle godine na tron ponovo popeo Luka Modrić s Kraljevskim klubom.

Hrvata u Manchester Cityju nema, a vidjet ćemo hoće li Inter uspjeti savladati super jaki tim Pepa Guardiole i samim tim hoće li tako Marcelo Brozović produžiti ovaj sjajan niz hrvatskih fudbalera.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, finale se igra 10. juna u Istanbulu, a Manchester City je favorit i vidjet ćemo hoće li engleski tim do prve ili Inter do četvrte titule prvaka Evrope.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi