Očekivali su da će Modrić reći nešto loše o Ancelottiju, a on ih jednom rečenicom "ugasio"

Hrvat pokazao kakav je gospodin

Očekivali su da će Modrić reći nešto loše o Ancelottiju, a on ih jednom rečenicom "ugasio"

Endin Čaušević

Real Madrid neće imati priliku da u velikom finalu odbrani trofej Lige prvaka jer je sinoć doživio težak poraz od Manchester Cityja (4:0) u revanš utakmici polufinala ovog takmičenja. Nakon utakmice Modrić nije mogao sakriti suze zbog poraza, ali gospodskom izjavom o treneru Carlu Ancelottiju oduševio je fudbalski svijet.

U prvoj utakmici koja se igrala u Madridu rezultat je bio 1:1 i mnogi su očekivali da ćemo u revanšu gledati ponovo izjednačenu utakmicu, ali su igrači Manchester Cityja imali potpuno drugačiji plan.

City je odigrao fantastičnu utakmicu sinoć na Etihadu i uspio je da pobijedi Real Madrid s ubjedljivih 4:0 i zasluženo se na kraju plasira u veliko finale Lige prvaka gdje će igrati protiv Intera.

Real Madrid neće biti u prilici da odbrani titulu koju je osvojio prošle godine, a ovaj poraz je dosta teško pao igračima kraljevskog kluba.

U centru pažnje našao se Luka Modrić koji nakon utakmice nije mogao da sakrije koliko je razočaran zbog poraza i ispadanja iz Lige prvaka. Hrvatski veznjak je čak zaplakao, ali iskreno priznao da je City jednostavno bio bolji.

"Nismo bili na nivou večeras i jednostavno nema šta drugo reći. Željeli smo da igramo bolje i drugačije, ali to nismo ostvarili. Manchester City je bio superioran na terenu i puno bolji. To moramo priznati i čestitati im. Trebamo da prihvatimo poraz, a uvijek kada izgubimo svi jedva čekaju da analiziraju i kritikuju. Mi smo navikli za to, poraz je težak, ali idemo dalje", rekao je Modrić.

Oglasi

Međutim, ono što je posebno oduševilo sve jeste Modrićev komentar na Carla Ancelottija. Italijanu nije okrenuo leđa i kritikovao već je postupio gospodski kada su mu postavili pitanje za Ancelottija očekivajući da će on možda reći nešto protiv njega.

"Trener zaslužuje da ostane na svom mjestu i nakon ovog teškog poraza. Čovjek nam je donio toliko trofeja i nema potrebe da sada nešto dramimo. Moramo da krenemo dalje", dodao je hrvatski veznjak.

Također, tema je bila i Modrićev ugovor koji ističe na kraju sezone. Špekuliše se da je on već s Realom dogovorio produženje saradnje na još godinu dana, ali Modrić o tome nije htio sinoć da priča.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ne želim da pričam o svojoj budućnosti jer sezona još traje. Vidjet ćemo šta će se desiti na kraju", zaključio je Hrvat.

Real Madrid je ove sezone imao velike ambicije, no na kraju su osvojili dva trofeja. Osvojili su Svjetsko klupsko prvenstvo kao i Kup kralja.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi