Hrvati pogodili četiri prečke i onda zabili "autogol"!
Foto: EPA

Kad neće, neće

Hrvati pogodili četiri prečke i onda zabili "autogol"!

Reprezentativci Hrvatske su večeras vjerovatno srušili jedan neslavan rekord u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Fudbaleri ove selekcije su u prvih 30 minuta čak četiri puta pogađali okvir gola Turske i to svaki put prečku!

Prvo je u 10. minuti Mandžukić pogodio prečku, da bi u nastavku akcije šutirao Pjaca. Lopta je okrznula okvir gola i završila izvan granica igrališta.


Dvanaest minuta kasnije, Pjaca je šutirao glavom i pogodio treću prečku, da bi mu se u 31. minuti revanširao Mandžukić, pa su tako oba fudbalera dva puta pogađali okvir gola za jedno poluvrijeme, što se zaista rijetko viđa.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Zatim je Ivan Rakitić u 44. minuti sa bijele tačke napokon savladao Babacana i doveo Hrvatsku u vodstvo od 1:0, ali je u drugoj minuti nadoknade prvog dijela uslijedio hladan tuš. Hakan Calhanoglu je šutirao iz slobodnog udarca, a Perišić je glavom skrenuo loptu u mrežu za poravnanje rezultata na 1:1. Pogodak je, na kraju, ipak pripisan sjajnom turskom fudbaleru.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi