Hrvati se probudili na vrijeme

Eurobasket 2009

Hrvati se probudili na vrijeme

Nakon što su u relativno slabom izdanju u prvom meču u grupi A savladali Izrael, nakon mlake partije izgubili od Grčke i punih 30 minuta gubili od raspoloženih Makedonaca, naši zapadni susjedi konačno su pokazali zube u posljednjoj četvrtini susreta i na kraju, uvjerljivo savladali Makedoniju sa 81:71.

Makedonci su bolje otvorili susret, dok je Hrvatima u prvom poluvremenu rijetko šta polazilo od ruke. Na kraju prvog poluvremena Vrbica Stefanov i komapnija imali su velikih 48:36. Ni početak treće četvrtina nije donio mnogo promjena, pa je pet minuta kasnije na semafou stajalo 71:63, a pjesma makedonskih naviača odzvanjala je dvoranom. Tek pred sami kraj bude se Hrvati, a onda su pokazali zašto su ih mnogi pred početak prvenstva klasificirali u favorite.

Prednost Makedonaca, rapidno se istopila. Vrbicu Stefanova više nije htjela lopta, a čudo bi bilo i da jeste, obzirom da je sa svojih 36 godina većim dijelom susreta bi prvi strijelac na terenu. Posljednju četvrtinu Hrvatska je dobila 25:10 i na kraju zasluženo slavila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.