Hrvati zabrinuti, moraju mijenjati grb na dresu?

Hrvati zabrinuti, moraju mijenjati grb na dresu?

E. Škorić

Hrvatska nogometna reprezentacija mogla bi dobiti promjene vezane za grb na dresovima.

Hrvatski grb ili grb bilo koje nogometne reprezentacije iz Evropske unije možda će u budućnosti morati da bude u simbolima EU. To je prijedlog administracije EU-a.

"To je sjajna prilika za promicanje vrijednosti Evropske unije kroz sportska natjecanja i prilika za povećanje dobiti od turizma", saopćeno je iz Bruxellesa.

Kako stoji u lisabonskom ugovoru iz 2009. godine, EU ima pravo da donosi pravila i prijedloge vezane za sportska takmičenja, a inicijativa je pokrenuta još 2011. godine, ali je prvobitno odbijena.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Inače, zastava s 12 žutih zvjezdica na plavoj pozadini službena je od 1985. godine i simbol je jedinstva, solidarnosti i harmonije zemalja članica EU. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije