Hrvati se uz Thompsona u Hamburgu pripremaju za jedan od ključnih mečeva, pridružili im se i Albanci

Veselo u Hamburgu

Hrvati se uz Thompsona u Hamburgu pripremaju za jedan od ključnih mečeva, pridružili im se i Albanci

Edmir Škorić

Hrvatska fudbalska reprezentacija prvu je utakmicu igrala u Berlinu, sada slijedi drugi meč u Hamburgu. U prvom su poraženi od Španije s 3:0, ali su očekivanja od drugog mnogo veća.

Nisu Vatreni bili na nivou protiv Španije, koja je za samo 45 minuta s tri gola riješila pitanje pobjednika. U nastavku su Hrvati mogli barem do utješnog gola, no nisu iskoristili ni penal, pošto je Unai Simon zaustavio udarac Bruna Petkovića.

Hrvatskoj u srijedu u 15 sati slijedi jako bitna utakmica s Albanijom i pobjeda se nameće kao imperativ. Ponovo će izabranici Zlatka Dalića imati veliku podršku svojih vjernih navijača.

Već u nedjelju i ponedjeljak počeli su pristizati hrvatski navijači u drugi najmnogoljudniji njemački grad. Tamo je i puno novinara. Osim hrvatskih, također i bh. novinari. Ekipa portala SportSport je danas doputovala u Hamburg, a u četvrti St. Pauli zatekla grupe hrvatskih navijača.

Oglasi

U jednom od kafića u St. Pauliju zatekli smo raspjevane navijače koji su uz pivo i hit Thompsona "Bojna Čavoglave" podgrijavali ionako užarenu atmosferu, koja će vrhunac doživjeti u srijedu.

Također, uočili smo i zajednička druženja hrvatskih i albanskih navijača, koji su sklopili prijateljstva i šalju pozitivne slike iz Njemačke.

Albanci su, inače, poraženi u prvom kolu od Italije, ali su dan kasnije, u nedjelju, bili u centru pažnje zbog sukoba sa srpskim navijačima, koji su tog dana u Gelsenkirchenu igrali protiv Engleske.

Dalić pravi neočekivanu stvar u meču s Albanijom: Velika zvijezda seli na klupu

Zlatko Dalić namjerava napravoti nekoliko promjena u timu Hrvatske, a njemački Bild navodi da će jedna od zvijezdi sjesti na na klupu iako je u prošloj utakmici bio starter.

"Superzvijezda ide na klupu! Bit će promjena u početnoj postavi. Stoper Marin Pongračić, koji je kod dva primljena gola loše reagovao, ispada iz postave. Njegovu poziciju vjerovatno preuzima Martin Erlić. Također je moguće da Joško Gvardiol s lijevog beka prijeđe na poziciju stopera, a da Borna Sosa ili Josip Juranović zauzmu poziciju lijevog beka", piše Bild pa dodaje:

"Najzvučnija promjena je izgledna u veznom redu. Superzvijezda Marcelo Brozović (31) trpi kritike nakon slabe igre protiv Španije na poziciji šestice. Brozoviću od prelaska u Al-Nassr (Saudijska Arabija) prošlog ljeta nedostaje takmičenja na najvišoj razini. Umjesto Brozovića, u početnu postavu protiv Albanije ulazi Mario Pašalić".

Hrvatska će, pored pretpostavke da pobijedi Albaniju, navijati za Španiju protiv Italije. U slučaju da te dvije reprezentacije remiziraju, Italiji bi u zadnjem kolu protiv Hrvatske bio dovoljan i remi da završi ispred na tabeli i da sa druge pozicije osigura nokaut fazu.

U slučaju da pobijedi Italija, Hrvatska bi bila na istom broju bodova kao i Španija, ali s lošijom gol-razlikom i međusobnim omjerom. Osim toga, Španija u posljednjem kolu ima Albaniju.



Top Komentari

Vd1990
Sad zajedno će da sa braćom j e b u koze
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti