Dalić pravi neočekivanu stvar u meču s Albanijom: Velika zvijezda seli na klupu

Najavljene promjene

Dalić pravi neočekivanu stvar u meču s Albanijom: Velika zvijezda seli na klupu

Edmir Škorić

Hrvastka reprezentacija u srijedu od 15 sati igra utakmicu 2. kola grupne faze, a rival će joj biti selekcija Albanije.

Nakon poraza od Španije (0:3), pred Hrvatima je sada barem na papiru lakši posao. Ipak, Vatreni su pod pritiskom i nemaju izbora, morat će da pobijede.

Zlatko Dalić namjerava napravoti nekoliko promjena u timu Hrvatske, a njemački Bild navodi da će jedna od zvijezdi sjesti na na klupu iako je u prošloj utakmici bio starter.

"Superzvijezda ide na klupu! Bit će promjena u početnoj postavi. Stoper Marin Pongračić, koji je kod dva primljena gola loše reagovao, ispada iz postave. Njegovu poziciju vjerovatno preuzima Martin Erlić. Također je moguće da Joško Gvardiol s lijevog beka prijeđe na poziciju stopera, a da Borna Sosa ili Josip Juranović zauzmu poziciju lijevog beka", piše Bild pa dodaje:

"Najzvučnija promjena je izgledna u veznom redu. Superzvijezda Marcelo Brozović (31) trpi kritike nakon slabe igre protiv Španije na poziciji šestice. Brozoviću od prelaska u Al-Nassr (Saudijska Arabija) prošlog ljeta nedostaje takmičenja na najvišoj razini. Umjesto Brozovića, u početnu postavu protiv Albanije ulazi Mario Pašalić".

Oglasi

Hrvatska će, pored pretpostavke da pobijedi Albaniju, navijati za Španiju protiv Italije. U slučaju da te dvije reprezentacije remiziraju, Italiji bi u zadnjem kolu protiv Hrvatske bio dovoljan i remi da završi ispred na tabeli i da sa druge pozicije osigura nokaut fazu.

U slučaju da pobijedi Italija, Hrvatska bi bila na istom broju bodova kao i Španija, ali s lošijom gol-razlikom i međusobnim omjerom. Osim toga, Španija u posljednjem kolu ima Albaniju.

Bruno Petković je izveo penal i promašio protiv Španije. Da li se mijenja izvođač?

"To je isto jedna situacija koju moramo riješiti. Penale pucaju Kramarić i Modrić, a u igri nisu bili niti jedan niti drugi. Postoji hijerarhija u ekipi, nije on trebao pucati penal jer je pravilo da ne izvodi onaj na kojem je skrivljen. Nema potrebe za dokazivanjem i to je stvar koju ću ja riješiti. Ko je trebao pucati? Ili Perišić ili Majer...".

Kako vam je izgledala situacije prije penala nad Petkovićem, da li je možda mogao zabiti gol i prije tog pada?

"Kada sam pogledao kasnije snimku mogao je dati gol. Imao je sve otvoreno ka golu, trebao je pokušati sve napraviti da zabije gol. Moj dojam je takav kada sam gledao snimak.

Veliki broj navijača, emocije su bile dosta jake, da li je to možda malo poremetilo igrače?

"Prvo bih se zahvalio i ispričao navijačima na ovom jučer. Dovest 100.000 navijača u Berlin je ponos. To je sjajno, a s druge strane žao mi je što smo ih razočarali što nismo doživjeli neku bolju i kvalitetniju utakmicu. Moja isprika svima njima koji su došli u Berlin. Uvjeren sam da nas neće ostaviti na cjedilu i da će biti naša snaga i u ostalim mečevima. Možda je i ta euforija bila malo previše, ali to znam da ne možeš spriječiti. Nema opravdanja, moraš pokazat više i to je to. Zaključak je da je to bio loš meč Hrvatske i loš dan. Isprika navijačima i idemo učiniti sve što možemo da izađemo iz ove situacije. Najlakše je sada potonuti i predat se, nije gotovo, glava gore i idemo dati maksimum i ostvariti cilj, a to je prolazak grupe".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi