Dalić nije mirno spavao spremajući tim za meč odluke: Protiv Albanije napravio bitne promjene!

Stigli sastavi

Dalić nije mirno spavao spremajući tim za meč odluke: Protiv Albanije napravio bitne promjene!

Edmir Škorić

Od 15 sati na programu je važan meč grupne faze Evropskog prvenstva pošto u 2. kolu grupe B igraju Hrvatska i Albanija. Obje selekcije trebaju pobjedu.

U Hamburgu će danas biti dosta zanimljivo i uzbudljivo. Ovaj grad već danima je "pod okupacijom" hrvatskih i albanskih navijača koji žele da njihove reprezentacije osvoje prve bodove nakon uvodnih poraza od Španije i Italije.

Hrvatskoj se očekivano dodjeljuje uloga favorita, ali Albanci su i protiv Italije pokazali da nisu zalutali na ovaj turnir u Njemačkoj.

Selektor Zlatko Dalić nije mogao mirno spavati posljednjih dana, puno je razmišljao o ovoj utakmici i taktici, najavljivao promjene, a na kraju se odlučio za ovih 11:

Livaković, Juranović, Šutalo, Gvardiol, Perišić, Modrić, Brozović, Kovačić, Kramarić, Majer, Petković.

Oglasi

Dakle, Petković je ispred Budimira, Juranović i Perišić su također starter za razliku od prve utakmice. Iz prvih 11 ispali su još Stanišić i Pongračić.

Albanski selektor Sylvio Mendes Campos Junior, poznatiji kao Sylvinho, također je objavio startnih 11 za meč koji počinje u 15 sati.

Strakosha, Hysaj, Ajeti, Gjimshiti, Mitaj, Ramadani, Asllani, Laçi, Bajrami, Asani, Manaj.

Oglasi

Utakmicu će suditi Francuz Francois Letexier. Mehdi Rahmouni i Cyril Mugnier iz Francuske bit će njegovi asistenti.

Perišić objasnio šta predstavlja njegov dolazak na press konferenciju: "Ovo ne mora ništa značiti"

Ivan Perišić pojavio se na press konferenciji reprezentacije Hrvatske u Hamburgu pred duel s Albanijom u drugom kolu grupne faze Evropskog prvenstva.

Hrvati nisu oduševili na startu ovog velikog takmičenja jer su prije nekoliko dana poraženi od Španije s visokih 3:0, te više nemaju prava na kiks ukoliko žele da se domognu nokaut faze.

Iako Hrvatska ima ulogu favorita jasno je da Albance ne smiju tek tako otpisati i podcijeniti, te da moraju igrati mnogo bolje nego u prvom susretu protiv Španaca ukoliko žele da dođu do pobjede.

Na stadionu u Hamburgu održana je press konferencija, a pored Zlatka Dalića novinarima obratio se i iskusni Ivan Perišić.

Oglasi

"Osjećam se super i jedva čekam utakmicu sutra da ispravimo sve što je bilo loše u prvoj utakmici", rekao je Perišić.

Da li dolazak na press konferenciju znači da ćeš sutra igrati od prve minute?

"Ne mora značiti. Ovo je bilo već dogovoreno davnih dana. Uvijek idemo poredu Luka, ja, Vida, Kova... Ne mora to ništa značiti".

Kako ti vidiš Albaniju?

"Dobra su ekipa, dobro su igrali u kvalifikacijama. Gledali smo par videa imamo još neke detalje proći danas i sutra. Sigurno fanatična ekipa koja će ginut na terenu do zadnje minute i ako ne pristupimo na isti način sutra bit će teško. Od prve minute će biti ful gas i idemo po tri boda".

Koliko će biti bitno strpljenje ukoliko ne krene sve onako po planu?

"Bit će važno bit strpljiv, ali moramo krenuti drugačije od prve minute nego protiv Španije. Vidjet ćemo kako će ići tok utakmice, imamo dosta momaka koji će čekati priliku s klupe. Spremni smo i jedva čekamo ispraviti ono što je bilo loše u prvoj utakmici".

Ako Hrvatska dođe do osmine finala mogli biste stići Srnu na drugom mjestu po broju nastupa. Mislite li da može iko stići Luku Modrića?

"Iskreno otkad sam počeo igrati za reprezentaciju 2011. uvijek sam gledao godinu po godinu. Ne gledam toliko te nastupe, ali eto radilo se dobro i dosta nas smo produžili karijeru. Mislili smo da nećemo toliko dugo izdržati, ali tu smo. Luka? Ne znam da će ga neko stići, teško... Ima tu momaka koji su debitovali mladi, sada ima više utakmica i ako dođu do ovih godina kao mi možda je sve moguće".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi