Ne zna se ko više voli svoju reprezentaciju i domovinu: Hrvati i Albanci okupirali Hamburg
Hrvatske navijačice u St. Pauliju, spremne dati podršku fudbalerima da dođu do velike pobjede (Foto: T. Hebib/SportSport)

Nekoliko sati do početka meča

Ne zna se ko više voli svoju reprezentaciju i domovinu: Hrvati i Albanci okupirali Hamburg

Edmir Škorić, foto: T. Hebib

Hrvatska i Albanija igraju od 15 sati, ali već danima traje invazija navijača ovih selekcija na Hamburg.

Hrvatska je Euro otvorila teškim porazom od Španije (1:3) i u meču s Albanijom nema pravo na novi poraz. I Albanija je trenutno na "nuli" jer je poražena od Italije sa 2:1, pa je stoga ovaj duel jako važan za rasplet "grupe smrti".

Na stadionu u Hamburgu bit će desetine hiljada navijača i jedne i druge reprezentacije. Veliki broj hrvatskih i albanskih navijača još od nedjelje pristiže u Hamburg, a najveći dio njih smješten je u četvrti St. Pauli.

Interesantno da su navijači jedne i druge reprezentacije ujedinjeni, često se mogu vidjeti zajedno kako poziraju, navijau za svoje timove i trenutno ne postoji niti promil šanse da se dogodi nešto neočekivano i loše.

A Albanci su već imali neugodno iskustvo kada su se potukli sa srpskim navijačima u Gelsenkirchenu, dok su jučer nemile scene viđene na stadionu u Dortmundu kada su se sukobili navijači Turske i Gruzije.

Oglasi

Hrvati i Albanci imaju jako dobar odnos i nadamo se da će na tome ostati i da će sa stadiona u Hamburgu dopirati samo lijepe i pozitivne priče, a na terenu... Ko bude bolji neka pobijedi.

Zlatka Dalića upitali su da li će biti promjena u sastavu za sutrašnji meč?

"Albanija sigurno nije protivnik kvalitete kao Španija, ali sigurno zavrijeđuje respekt. Moramo biti strpljivi i oprezni, znamo da nam je prioritet pobjeda i pokušat ćemo biti ofanzivniji. Moramo biti bolji i efikasniji. Bit će nekih promjena u sastavu, ali to ćemo se još sutra tokom dana dogovoriti. Svi su spremni, znaju šta nam je cilj", poručio je Dalić.

"Znali smo da će ova utakmica biti važna i prije samog početka turnira. Veseli me da smo pozitivni i nismo obeshrabreni porazom od Španije. Momci su svjesni da sutra moramo biti bolji nego prvu utakmicu. Zadovoljan sa svime, pripremili smo se za meč i sve smo odradili na današnjem treningu. Vlašić je otpao i žao mi je što neće biti s nama, a drugi su svi zdravi i spremni za meč i jedva čekamo da počne", rekao je Dalić na početku.

Oglasi

"Mali smo, ali borbeni i dokaz je 100.000 navijača u Berlinu. Rezultati pokazuju da mi jesmo bolji nego što nas ostali vide. Ovaj poraz je donio dosta pesimizma, ali dat ćemo sve od sebe da budemo pravi, veselimo se utakmici i ne zanima nas šta drugi govori. Hrvatska vrijedi i puno je bolja nego što se govori", dodao je Dalić.

Nikola Vlašić je otpao i neće igrati u ostatku turnira, ali u Hrvatskoj nema većih briga, jedino je pitanje ko će krenuti u napadu od prve minute i hoće li Joško Gvardiol biti stoper ili lijevi bek. Naravno, moguće se i određene korekcije veznog reda, da neko upadne umjesto Marcela Brozovića, ali sve je to na Daliću.

Ozbiljan problem pred utakmicu Hrvatska - Albanija, Albanci razotkrili o čemu se radi

Dosadašnja praksa je da se posljednji trening obavi na stadionu na kojim će se igrati i utakmice, međutim to neće biti slučaj sa reprezentacijama Hrvatske i Albanije.

Naime, kako Albanci tako i Hrvati će posljednje treninge obaviti na stadionima u blizini Volskparka, a razlog je problem kojeg je detektirala UEFA.

Albanci su otkrili kako je UEFA shvatila da teren stadiona u Hamburgu nije u najboljem stanju što predstavlja problem za obje selekcije, pogotovo kad se u obzir uzme ulogu utakmice.

Kada su detektirali problem iz UEFA-u su odlučili da Albance i Hrvate preusmjere na druge stadione, tako će Albanci trenirati na stadionu St. Paulija, dok su Hvati trening obavili iza zatvorenih vrata u bazi u Neuruppinu.

Do sada je na stadionu u Hamburug odigran jedan meč, bio je to duel Nizozemske i Poljske igran u nedjelju. Taj meč je okončan 1:1.

Organizator je od ranije imao problema sa terenom na Volksparku, pokušali su da travnjak bude maksimalno spreman, ali već nakon prvog meča uslijedili su problemi.

Inače, na Volksparku kapaciteta 49.000 je planirano čak pet mečeva. Riječ je o četiri susreta grupne faze te jednom meču četvrtfinala.

Top Komentari

Joe17
Ove 'rvatice sve redom treba poprskati ;-)))
1 0
FCBFCBFCB
Neka vas ne zavarava slika!!ima tu dosta zivlja kojima Hrvatska nije domovina a glume vece Domoljube negoli i sami Hrvati koji su cisto iz hrvatske.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi