Hrvatska bolja od Ukrajine

Pripreme za Eurobasket

Hrvatska bolja od Ukrajine

D. Rakanović

Reprezentacija Hrvatske savladala je Ukrajinu sa 79:74 u pripremnoj utakmici za Eurobasket. 

Izabranici Aleksandra Petrovića ostvarili su četvrtu uzastopnu pobjedu na pripremama.

Hrvatska bolje otvara utakmicu i preko Bendera i Buve dolazi do prednosti od sedam poena razlike (16:9). Ukrajina u finišu prvog perioda uspjeva smanjiti zaostatak na samo jedan poen (18:17). U drugom periodu Ukrajina prelazi u vostvo, počeli su pogađati sa distance pa su na poluvremenu vodili sa pet poena (39:34). 

U nastavku utakmice Hrvatska poenima Tomasa i Popovića sa distance i Buve ispod koša preuzima kontrolu nad utakmicom. 

U posljednjem periodu Hrvatska je odličnom igrom stigla do 13 poena prednosti (74:61) na tri minuta prije kraja. Međutim, košarkaši Hrvatske kao da su od tog momenta stali, što je Ukrajina iskoristila i serijom od deset vezanih poena došla na samo tri poena zaostatka na ulasku posljednji minut (74:71). Tada je stvar u svoje ruke preuzeo Marko Popović koji pogađa trojku na pola minute do kraja. Imali su Ukrajinci odgovor, Lukašov je pogodio trojku (77:74) na 20 sekundi prije isteka vremena. Ukrajinci prave faul nad Dominikom Mavrom koji pogađa oba slobodna bacanja (79:74) i postavlja konačan rezultat. 

U selekciji hrvatske istakli su se Ivan Buva sa 17 i Dario Šarić sa 14 poena. Dvocigren je bio je i Mavra sa 11 poena. 

Ukrajinu je predvodio Arten Pustovij sa 18 poena.  Pratili su ga Koniev sa 11 i Lukashov sa 10 poena 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi