Zlatko Dalić i saradnici saznali loše vijesti - Hrvatska se nalazi u ogromnom problemu!
FOTO: EPA

Kao grom iz vedra neba

Zlatko Dalić i saradnici saznali loše vijesti - Hrvatska se nalazi u ogromnom problemu!

E. Oštraković

Dok će neke reprezentacije u ovom mjesecu igrati utakmice baraža za Evropsko prvenstvo 2024. godine, ostale reprezentacije ovaj period iskoristit će za odigravanje prijateljskih utakmica.

Reprezentacija Hrvatske trebala je u periodu od 22. do 26. marta učestvovati na W Cupu u Abu Dhabiju, ali danas su Zlatko Dalić i njegovi saradnici saznali užasne vijesti.

Naime, turnir je iz nepoznatog razloga otkazan i to će samo po sebi napraviti velike probleme Hrvatskoj kada je riječ o odigravanju prijateljskih utakmica obzriom da je turnir trebao početi za devet dana.

Upravo tada je Hrvatska trebala igrati protiv Tunisa, a drugi par činile su reprezentacije Egipta i Novog Zelanda. Utakmica za treće mjesto trebala je biti odigrana 25. marta, a finale dan kasnije.

Pitanje je da li će razlog otkazivanja turnira biti uopšte i saopšten javnosti, a Dalić i Hrvatska su u problemu jer moraju nekako dogovoriti prijateljske utakmice, a naravno protivnika nema mnogo jer su gotovo svi već dogovorili pripremne utakmice za ovaj internacionalni prozor.

Oglasi

Dalić je za ove utakmice pozvao 25 fudbalera, a šest igrača ostalo je u rezervama. Okupljanje je trebao biti 18. marta u Zagrebu, ali sada nije poznato šta će se dogoditi.

U najavi W Cupa Dalić je govorio da je to veoma važan turnir u pripremi za Evropsko prvenstvo, a sada je ostao bez njega. Nema mnogo vremena da djeluje i pitanje je hoće li uspjeti nešto smisliti.

Hrvatska se na Evropskom prvenstvu nalazi u grupi B zajedno sa Španijom , Italijom i Albanijom.

Ukoliko ne uspiju pronaći nove protivnike koji bi zamijenili otkazani W Cup, Hrvatska bi tako do početka EURA odigrala samo dvije prijateljske utakmice. To su ranije zakazane utakmice sa Sjevernom Makedonijom i Portugalom.

"Turnir u Abu Dhabiju nam je vrlo važan u pripremi za Euro, s posebnim naglaskom na osnaživanje dobre atmosfere i zajedništva. Zato je s nama i Ivan Perišić, koji je u posljednjoj fazi oporavka, ali neovisno o tome hoće li moći zaigrati, bitno je da kao dokapetan i jedan od lidera ekipe bude dio ovog okupljanja koje vidimo kao priliku za team-building te me veseli što je Ivan iskazao veliku želju biti s nama u Emiratima.

To je najbolji pokazatelj koliko je snažan voljni moment među igračima i svima nama da na Euru budemo u svom najboljem izdanju", govorio je Dalić početkom marta, a sada je u velikom problemu.

Ostaje da vidimo da li će Dalić i njegovi saradnici uspjeti brzo djelovati i pronaći nove protivnike za ovaj internacionalni prozor.

Top Komentari

Guber
Igrat će u Egiptu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti