Hrvatska večeras prvi put na terenu nakon četiri mjeseca, ukoliko pobijedi ide na Egipat

Prijateljski turnir u Kairu

Hrvatska večeras prvi put na terenu nakon četiri mjeseca, ukoliko pobijedi ide na Egipat

Esmer Oštraković

Hrvatska nogometna reprezentacija će večeras nakon četiri mjeseca ponovo na teren, a igrače ove selekcije čeka prijateljska utakmica protiv Tunisa u okviru turnira u Kairu. Susret se igra sa početkom od 21 sat.

Ovo je Hrvtskoj prvaa utakmica nakon četiri mjeseca i utakmice protiv Armenije u kojoj su ostvarili minimalnu pobjedu, a rezultat je tada bio 1:0.

Pobjednik utakmice između Hrvatske i Tunisa snage će u finalu odmjeriti protiv Egipta koji je ostvario pobjedu od 1:0 protiv Novog Zelanda.

Naravno i poražena ekipa iz večerašnje utakmice odigrat će još jednu utakmicu i to onu za treće mjesto protiv već spomenute selekcije Novog Zelanda.

Iako reprezentacija Hrvatske za manje od tri mjeseca nastupa na Evropskom prvenstvu selektor Zlatko Dalić rekao je da ove utakmice vidi kao team building.

U Kairo se Hrvatska zaputila bez Ivana Perišića koji je naravno prošle godine zadobio tešku povredu i još uvijek se nalazi van terena.

Oglasi

Za ovu utakmicu otpisan je i Ante Budimir koji igra sezonu iz snova u La Ligi i drugi je strijelac u ovom prvenstvu sa 15 postignutih golova. Njega nema zbog temperature.

Također na ovoj utakmici neće biti niti Josipa Šutala, kao ni Martina Baturine koji je otpao u zadnje trenutak.

Sastav koji se očekuje večeras na terenu izgleda ovako:

Livaković - Stanišić, Erlić, Gvardiol, Sosa - Modrić, Brozović, Kovačić - Majer, Petkoivć, Kramarić

Hrvatska samo jednom igrala protiv Tunisa

Najavio je Dalić da će u ove dvije utakmice u Kairu svi igrai koji su na spisku dobiti priliku da igraju.

Prva utakmica na rasporedu je protiv Tunisa, a ove dvije selekcije susrele su se samo jednom i to prije pet godina u Varaždinu kada su gosti slavili sa 2:1.

Za Hrvatsku je gol tada postigao Bruno Petković koji je tada postigao svoj prvijenac u reprezentaciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi