Alen Halilović ne odustaje od velike karijere: "Sanjam hrvatski dres, spreman sam za povratak"
Alen Halilović nekada je važio za jednog od najvećih svjestkih talenata (Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell)

Nekadašnja zvijezda hrvatskog fudbala

Alen Halilović ne odustaje od velike karijere: "Sanjam hrvatski dres, spreman sam za povratak"

M. Šljivak

Alen Halilović nekada je važio za jednog od najvećih fudbalskih talenata svijeta, no pogrešni izbori koštali su ga žestoko, pa umjesto velikih timova on sada fudbalski kruh zarađuje u dresu nizozemske Fortune Sittard.

Karijera nekadašnje zvijezde Dinama i hrvatskog fudbala Alena Halilovića doživjela je strmoglav pad. Trebao je danas 27-godišnji ofanzivac biti novo veliko ime Vatrenih, no birao je pogrešno i na kraju je poprilično zabrljao.

Halilović ipak smatra da nije rekao posljednju riječ u svijetu fudbala. Smatra da bi u narednim godinama mogao doći do nivoa koji mu se predviđao, ali i vratiti se u reprezentaciju Hrvatske.

"Proteklih godina nisam o tome razmišljao jer nije bilo moguće. Teško je očekivati poziv dok igraš za Fortunu Sittard. Zbog toga želim u drugu ekipu. Povratak u reprezentaciju mi je san", rekao je Halilović u razgovoru za špansku Marcu.

Iako igra u Fortuni nije nezadovoljan. Ističe da ta liga odgovara kvalitetu kojeg posjeduje.

Oglasi

"Poznavao sam Eredivisie jer sam igrao u Heerenveenu. Želio sam se vratiti i ta liga odgovara mojim kvalitetama. Sretan sam ovdje, ali teško da ću ostati. Dobar je trenutak za povratak na veći nivo."

Odbio je Halilović ponude iz Saudijske Arabije. Želio je ostati u Evropi i pokušati se još jednom dokazati.

"Odbio sam odličnu ponudu iz Saudijske Arabije u januaru. Želio sam ostati u Evropi i pokazati šta mogu. Kao dijete sam sanjao da ću igrati za Barcelonu i Milan. To sam ostvario, ali nisam sretan. Ne želim samo pričati kako sam bio tamo, želim se vratiti na veliku scenu i pokazati da imam kvalitet za takve ekipe."

Halilović je dres reprezentacije Hrvatske oblačio 10 puta u periodu od 2010. do 2019. godine.

Oglasi

Halilović je imao status balkanskog Messija

Alen Halilović je u jednom trenutku važio za balkanskog Messija. Svi su u njemu vidjeli novu svjetsku zvijezdu.

Međutim, transfer u Barcelonu iz Dinama 2014. godine pokazao se kao pogrešan korak. Mislio je kako je spreman za velike stvari.

"Godile su te usporedbe s Messijem, ali očekivanja su bila velika. Želio sam pokazati da mogu igrati kao Messi ili Modrić, ali to ne ide tako. Momcima koji imaju 16 ili 17 godina i prolaze kroz isto, savjetovao bih da uživaju i budu to što jesu."

"Ja sam odabrao Barcelonu jer je igrala fudbal koji mi je odgovarao i smatrao sam kako mogu napredovati. Nisam želio ići u lige koje su više fizičke, poput Njemačke ili Engleske", dodao je Halilović koji tvrdi kako je pogriješio što je otišao iz La Lige.

Oglasi

"Trebao sam poslušati Barcelonu i nastaviti igrati u La Ligi. Međutim, mislio sam da sam spreman i odlučio otići. Kada bih mogao promijeniti nešto u karijeri, ostao bih u Španiji", riječi su Alena Halilovića.

Halilović je prethodnih godina promijenio ogroman broj klubova, a između ostalih je igrao u HSV-u, Standardu, Las Palmasu, Heerenveenu, Readingu...

Ove sezone u dresu Fortune odigrao je ukupno 28 utakmica u svim takmičenjima i ima učinak od pet golova i dvije asistencije.

Podsjetimo, Alen Halilović je sin nekadašnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine Sejada Halilovića. Ipak, nikada nije bilo šanse da on odabere dres BiH i Hrvatska je uvijek bila na prvom mjestu.

Top Komentari

Hanibal
Da ima malo klikera u glavi igrao bi za BiH. Kreten ako zivi u Zagrebu ne znaci da je Hrvata, jer to nikada ne moze biti. Ima hrvatski pasos i drzavljanin je Hrvatske, ali nije Hrvat. Dok svi Hrvati iz BiH lete igrati za Hrvatsku on okrenuo leda BiH. Ma ne pisite o ovim idiotima poput njega.
1 1
Kakanj
Koji si ti sad ima takvi na preteke
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi