Okršaj finalista Mundijala: Hrvatska želi osvetu protiv Francuske

Poznati sastavi oba tima

Okršaj finalista Mundijala: Hrvatska želi osvetu protiv Francuske

Endin Čaušević

Jedan od najzanimljivijih okršaja večerašnjeg programa Lige nacija igra se na Maksimiru gdje se sastaju Hrvatska i Francuska.

Finalisti Svjetskog prvenstva iz 2018. godine ponovo se sastaju večeras na Maksimiru i sigurno je da se Vatreni koliko-toliko žele osvetiti za poraz od Trikolora u finalu Mundijala.

Hrvatskoj treba pobjeda kako bi se priključila Francuskoj i Portugalu u vrhu tabele, ali je jasno da se Trikolori neće tako lako predati i da su oni došli po novu pobjedu.

Francuzi su prošlog mjeseca u prvom okršaju slavili sa 4:2 i sigurno je da su večeras blagi favoriti u Zagrebu. Meč počinje za nešto manje od sat vremena, a već su poznati početni sastavi.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Hrvatska: Livaković, Uremović, Lovren, Vida, Barišić, Badelj, Modrić, Pašalić, Vlašić, Perišić, Petković.

Francuska, Lloris, Digne, Lenglet, Varane, Mendy, N'Zonzi, Tolisso, Rabiot, Griezmann, Martial, Mbappe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi