Italijani detektovali tri stvari na treningu pred Hrvatsku - Još jedna velika zvijezda ne igra?

Chiesa preskače meč

Italijani detektovali tri stvari na treningu pred Hrvatsku - Još jedna velika zvijezda ne igra?

Eldar Ganibegović

Sutra se u važnoj utakmici na EURO 2024 sastaju Italija i Hrvatska, a italijanski mediji dan pred ovaj meč donose određene zanimljive detalje.

Sutra  se igraju utakmice 3. kola u grupi B na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. Hrvatska ima jedan bod i treba joj pobjeda protiv Italije za prolazak dalje.

Utakmica Hrvatske i Italije igra se od 21:00 u Leipzigu 24. juna, a poznato je da ovu utakmicu preskače Federico Dimarco.

Italijanski mediji pratili su današnji trening selekcije Italije, te su uočili tri stvari.

Golmani Italije su prvi ušli na teren u Iserlohnu, dok su se njihovi saigrači sa terena zagrijavali na biciklima za vježbanje i medicinskim loptama po strani.

Spalletti i njegov tim blisko su razgovarali s Federicom Dimarcom, koji ima hematom na listu nakon meča protiv Španije.

Oglasi

Selektor Italije je pomno pratio trening golmana prije nego što je otišao da razgovara sa svojim timom kako bi se pripremio za ostatak treninga.

Federico Chiesa ne igra?

Italijanski mediji sada navode kaok bi utakmicu mogao propustiti i Federico Chiesa koji nije oduševio u meču protiv Španije.

Nakon teške sezone ovaj 26-godišnjak je dobio nagradu za igrača utakmice na meču protiv Albanije u 1. kolu.

No, nakon toga nije pokazao skoro ništa u utakmici sa Španijom i izveden je iz igre u 64. minuti.

Sada navodno postoji realna mogućnost da ostane na klupi i na svjećnu proba nešto napraviti, ako to bude potrebno, u posljednjih 30 minuta protiv Hrvattske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi