Otkriven Dalićev plan za spas od potonuća! Prekrižio je dvojicu legionara i povukao asa iz rukava

Italijanski mediji pišu

Otkriven Dalićev plan za spas od potonuća! Prekrižio je dvojicu legionara i povukao asa iz rukava

Admin Čaušević

Hrvatska u svojim redovima ima niz svjetskih zvijezda koji su uspostavili kontakte sa brojnim novinarima širom svijeta pa nije čudo zašto iz tabora Vatrenih dođe i poneka vijest do inostranih medija. 


U subotu navečer Italijani su se raspisali u planu Zlatka Dalića za posljednji duel grupne faze kojeg Vatreni igraju u ponedjeljak upravo protiv Italijana. Bit će to odlučujući duel za prolazak dalje.

Pred posljednju rundu Azzurri drže drugo mjesto sa tri boda i dovoljan im je bod za prolazak dalje, dok Hrvati moraju pobijediti te nadati drugom mjestu ili da završe kao jedna od najbolje četiri trećeplasirane selekcije.

Nakon poraza od Španije u prvom kolu Dalić je pravio nekoliko izmjena za startni duel sa Albanijom. Isto se sprema za duel sa Italijanima. Ovaj put ceh će platiti dvojica legionara.

Ako je vjerovati najavama sa Apenina Dalić na klupu planira preseliti dva dobro poznata lica ljubiteljima fudbala u Italiji. U pitanju su bivše zvijezde Intera Marcelo Brozović i Ivan Perišić.

Brozović definitivno nije na svom nivou. Čak ga pojedini italijanski mediji uopšte ne štede. Proglašen je i najvećim flopom dosadašnjeg turnira. Uradio je to ugledni Corriere dello Sport.

Oglasi

"Ako bismo naveli ‘flop pet‘ igrala na Euru, Brozović bi sigurno završio u tom bazenu. Grozno je igrao protiv Španije, a nasuprot Albanije je čak bio i iritantan. Selektor Dalić ga je je mijenjati na poluvremenu, tada je otkrio bolju verziju Hrvatske", pišu Italijani.

Sa druge strane Perišić još uvijek nije dovoljno spreman za svih 90 minuta. Dok i pozicija lijevog beka nije baš ono što mu odgovara.

Također, Luciano Spalleti dobro poznaje obojicu iz vremena dok su sarađivali u Interu, pa bi to na neki način mogla biti prednost za Italijane.

Dalićev as iz rukava za obračun sa Hrvatskom prema svemu sudeći će biti Marko Pašalić, sjajni veznjak koji je imao birljantnu sezonu u dresu Atalante.

Pašalić je stigao do trofeja Europa lige, a u duelu sa Italijanima bi trebao igrati na poziciji lijevog krila umjesto ne toliko ubjedljivog Lovre Majera.

Oglasi

Ako neko iz trenutnog rostera hrvatske selekcije poznaje prednost Azzurra to je Pašalić jer većina italijanskih reprezentativaca stiže iz Serije A.

Planira Dalić praviti izmjene u odbrani i veznom redu. Tako će Joško Gvardiol ponovo nastaviti da se prebacuje s pozicije na poziciju. Opet će na lijevog beka.

Novost u veznom redu je da bi Luka Sučić trebao u startnu postavu nakon odličnog izdanja protiv Albanije te bi igrao ispred Luke Modrića i Matea Kovačića.

Italijani navode da Dalića brine i napad pošto Bruno Petković i Ante Budimir svoje šanse nisu uspjeli pretvoriti u pogotke.

Potražite više informacija na temu HNL:

Sastav Hrvatske prema italijanskim medijima bi trebao biti sljedeći: Livaković; Gvardiol, Šutalo, Pongračić, Stanišić - Modrić, Kovačić - Kramarić, Sučić, Pašalić - Petković.

Podsjećanja radi, završni mečevi grupe B igraju se u ponedjeljak od 21 sat. Albanija i Španija će igrati Dusseldorfu, a Italija i Hrvatska u Leipzigu.

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Adijo kvadratni
2 1
BoSniaN_BuLL
Brozovica bi sklonio iz satava, on je kupit i mora igrati kako mu se kaze, svi sto tamo igraju imaju pare ali su prodani za kladionice i taj krug! Goni igrace sto tamo odu, kod svakog igraca se isto vidi!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi