Igrači Hrvatske trenirali pred utakmicu odluke s Italijom, promijenjen raspored za Leipzig

Borba za plasman u nokaut fazu Evropskog prvenstva

Igrači Hrvatske trenirali pred utakmicu odluke s Italijom, promijenjen raspored za Leipzig

Endin Čaušević, foto: T. Hebib

Hrvatska se priprema u Neuruppinu pred utakmicu odluke koja čeka izabranike Zlatka Dalića u ponedjeljak u posljednjem kolu grupne faze Evropskog prvenstva kada će igrati odlučujući meč s Italijom za plasman u osminu finala.

Vatreni nisu previše oduševili u mečevima protiv Španije i Albanije u kojima je ova selekcija osvojila tek jedan bod, te im sada treba pobjeda protiv Italije kako bi izborili plasman u nokaut fazu.

Hrvatska je trenutno posljednja u grupi s jednim bodom koliko imaju i Albanci, dok su Španci osigurali plasman dalje sa šest bodova. Italija je druga s tri, ali nema pravo na poraz protiv Hrvatske ukoliko želi da dođe do druge pozicije u grupi.

Nakon remija protiv Albanije u Hamburgu ekipa Hrvatske vratila se u Neuruppin koji je baza Vatrenih na ovom Evropskom prvenstvu.

Jučer su igrači imali nešto više vremena za odmor, ali danas su odradili novi trening i sve misli usmjerene su na okršaj protiv Italije koji je od presudnog značaja za Dalićeve izabranike.

Hrvati su odradili danas novi trening u punom intenzitetu, te je Dalić već krenuo da isprobava taktičke zamisli koje želi da spremi za Italijane.

Oglasi

Na treningu se radilo punom parom, a na istom je ponovo bila i ekipa SportSport koja prati Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Ono što je bilo jasno jeste da je atmosfera među igračima dosta dobra iako Hrvatska nije baš u najboljoj situaciji, ali sigurno je da će igrači ovog tima dati maksimum da dođu do pobjede protiv Italije.

Igrači Hrvatske će novi trening odraditi sutra ponovo u 18 sati, a dan pred utakmicu je odlučeno da ekipa neće trenirati u Leipzigu već da će isti odraditi ujutro u Neuruppinu pred polazak.

Nakon dolaska u Leipzig na Red Bull Areni će biti održana press konferencija na kojoj će se medijima obratiti Zlatko Dalić i jedan od fudbalera Hrvatske.

Podsjećamo, utakmica između Hrvatske i Italije igra se u ponedjeljak s početkom u 21 sat na Red Bull Areni u Leipzigu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije