Hrvatska ne blista, ali pobjeđuje
Foto: EPA

Drugi trijumf Acinih košarkaša

Hrvatska ne blista, ali pobjeđuje

M. Šljivak

Košarkaši reprezentacije Hrvatske pobijedili su večeras domaćina Rumuniju 74:58 u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva.

Očajno je Hrvatska ušla u meč. Rumuni su imali 10:0 na otvaranju, ali se potom ekipa Ace Petrovića uozbiljila.

Dominirali su u ostatku prve dionice, koju su na kraju dobili 20:12.

Hrvati su bez problema održavali prednost tokom druge dionice. Do poluvremena su povećali prednost na plus 13, (42:29), ali je Rumunija konstantno prijetila.

Međutim, Hrvatska je bez većih problema odbijala sve napade. Prednost su održavali mirnom igrom, te su na kraju došli do trijumfa u ovom meču.

Hrvatska ne blista na Eurobasketu, ali za sada ima učinak od dvije pobjede iz dva meča. Međutim, pravi izazovi im tek slijede, a u ponedjeljak će igrati protiv Crne Gore.

Večeras je Hrvatsku ponovo do pobjede vodio Bojan Bogdanović sa 21 poenom, dok je na drugoj stranu Moldoveanu ubacio 14.

Ep, 2. kolo:

Hrvatska - Rumunija 74:58 (20:12, 22:17, 15:13, 17:16)

HRVATSKA: Krušlin 6, Popović 9, Simon 4, Šarić 11, Ukić 7, Žorić 10, Planinić 1, Bender 3, Buva, Ramljak 2, Tomas, Bogdanović 21.

RUMUNIJA: Mandache 9, Petrisor, Paliciuc 7, Moldoveanu 14, Nicolescu 4, Calota-Popa 4, Olah 8, Nicoara, Cate, Torok 3, Baciu 6, Kuti 3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije