Hrvatska nemoćna protiv Francuske
Foto: EPA

Poraz Hrvatske

Hrvatska nemoćna protiv Francuske

Midhat Šljivak

Rukometna reprezentacija Hrvatske poražena je večeras na Evropskom prvenstvu od selekcije Francuske s uvjerljivih 32:24.

Samo u prvih 10 minuta igre Kauboji su bili konkurentni Trikolorima, dok je u ostatku meča Francuska potpuno dominirala.

Već u prvom poluvremenu bilo je jasno da Hrvati nemaju šta tražiti protiv raspoloženih Francuza. Imali su minus šest golova na polivremenu (16:10), a istim tempom se nastavilo i u nastavku.

Francuzi su lagano održavali prednost. Nisu dopuštali Hrvatima povratak u meč, te su na kraju lagano došli do nove pobjede.

Francuska: Gerard, Omeyer 1, Remili 1, Nyokas 1, Narcisse 4, Honrubia, Karabatić 3, Abalo 6, Sorhaindo 4, Guigou 5, L. Karabatić 3, Fabregas, Derot, Dipanda, Porte 4, Kounkoud

Hrvatska: Stevanović, Alilović, Marić, Duvnjak 5, Kopljar 3, Gojun, Horvat 3, Karačić 1, Štrlek 2, Čupić, Kovačević 3, Mamić, Sebitić 2, Slišković 3, Cindrić, Brozović 2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi