Makedonci nemoćni pred zahuktalom Hrvatskom

Kauboji uhvatili zalet

Makedonci nemoćni pred zahuktalom Hrvatskom

Nakon neuvjerljivog početka prvenstva, rukometna reprezentacija Hrvatske, koja je u Poljsku došla u jednom relativno novom sastavu, ponovo liči na sebe.

Nakon ubjedljive pobjede nad Islandom u posljednjem kolu prve faze prvenstva, izabranici Željka Babića su večerašnjim razbijanjem Makedonije rezultatom 34:24 na pravi način započeli svoj nastup u grupi 1.

Hrvatska je mnogo bolje ušla u meč i već nakon devet minuta imala je vodstvo od 7:1, a stečenu prednost je uspjela sačuvati i do kraja prvog dijela igre. Hrvati su  u prvom poluvremenu pretežno imali pet ili šest golova viška, ali su na odmor otišli sa +4 (17:13).

Drugo poluvrijeme donosi još bolju igru Hrvatske, koja je večeras u potpunosti nadigrala svog rivala. Kako je utakmica odmicala, rasla je prednost Hrvatske, koja je na kraju upisala i više nego zasluženu pobjedu rezultatom 34:24.

Najefikasniji igrač u pobjedničkom timu bio je Ivan Slišković sa šest pogodaka (6/6), a odlični su bili Manuel Štrlek i Marino Marić sa po pet golova. Makedoniji nije pomogao ni sjajni Dejan Manaskov, koji igra u sjajnoj formi. Najbolji Makedonac na ovom Evropskom prvenstvu je večeras pogodio sve što je pokušao, a meč je završio sa sedam postignutih golova.

Evropsko prvenstvo, 2. krug, grupa 1:

Hrvatska - Makedonija 34:24 (17:13)

Hrvatska: Alilović, Kopljar 3, Duvnjak 2, Brozović, Ćupić 1, Marić 5, Štrlek 5, Stevanović, Kovačević, Horvat 3, Slišković 6, Gojun 1, Mamić 3, Karačić 3, Šebetić 2.

Makedonija: Dupjachanec, Ristovski, Manaskov 7, Stoilov 3, Lazarov, Mitkov 2, Jonovski, Mirkulovski 1, V. Markoski, N. Markoski, Mojsovski 2, Pribak, Georgievski 3, Ojleski, Kuzmanovski 4, Peshevski.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi