Hrvatska osvojila Efes Pilsen kup

Eurobasket 2009

Hrvatska osvojila Efes Pilsen kup

Reprezentacija Hrvatske pobjednik je Efes Pilsen kupa u Ankari. Nakon što su osvojili turnir u Bambergu, izabranici Jasmina Repeše su u svoje vitrine stavili i pehar namijenjen pobjedniku tradicionalnog turnira koji se svake godine igra u glavnom gradu Turske.

Hrvatska je u finalu bila bolja od Makedonije rezultatom 90:83. Repešini igrači su imali prednost tokom cijelog meča, a razlika je na kraju mogla biti i mnogo veća. Hrvatska je pokazala igru koja joj daje zapravo da se može nadati visokom plasmanu na Eurobasketu. 

Najbolji pojedinac u redovima Hrvatske bio je Roko Leni Ukić, koji je ubacio 21 poen, dok je vrlo dobru partiju pružio i Sandro Nicević sa 14 poena. U redovima Makedonije najbolji je bio Jeremiah Massey sa 28 poena i 12 skokova. 

U utakmici za treće mjesto Njemačka je pobijedila Latviju sa 89:72. Najbolji kod Njemačke bio je Schaffartzik sa 15 poena, koliko je postigao i najbolji Latvijac Kaspers Kambala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.