Hrvatska pred duel sa Portugalom saznala najbolju moguću vijest

Težak udarac

Hrvatska pred duel sa Portugalom saznala najbolju moguću vijest

S. Grebović

Hrvatska će sutra na gostovanju u Portugalu početi novi ciklus UEFA-ine Lige nacija.

Portugalci će u ovom meču biti lišeni usluga svoje najveće zvijezde i kapitena Cristiana Ronalda, a to je danas tamošnjim medijima potvrdio selektor Fernando Santos.

"Jako je dobro trenirao u ponedjeljak i utorak, no u srijedu je imao problema s nogom pa smo ga tada poslali u teretanu. Tijekom ručka smo saznali da ima oteklinu na nozi, poput uboda ose, pa je na liječenju antibioticima", rekao je selektor prvaka Evrope nakon treninga koji je bio 15 minuta otvoren za medije.

Cristiano Ronaldo je na 164 utakmice u državnom dresu postigao 99 golova, pa će očigledno na jubilarni 100. morati još neko vrijeme pričekati.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Portugal je osim Hrvatske u grupi sa Švedskom i Francuskom te će se sa njima boriti za odbranu naslova prvaka novog UEFA-inog takmičenja.

Top Komentari

Realist
Idemo dokazat da imamo strašne mlade nade te da možemo računati na svijetlu budućnost u idućim godinama
5 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi