Hrvatska remizirala sa Italijom na praznom Poljudu

Grupa H

Hrvatska remizirala sa Italijom na praznom Poljudu

Večeras su odigrane tri utakmice 6. kola grupe H kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Pred praznim tribinama splitskog Poljuda snage su odmjerili Hrvatska i Italija, dvije prvoplasirane ekipe u grupi. Domaći tim je u sedmoj minuti imao priliku povesti sa bijele tačke, ali je promašio Mandžukić. Ipak, napadač Atletico Madrida se četiri minute kasnije iskupio i pogodio za vodstvo Vatrenih. Slavlje domaćih je trajalo do 36. minute, kada je dosuđen jedanaesterac za Italiju. Siguran realizator bio je Candreva, koji je pogodio za izjednačenje.

Do kraja utakmice su obje reprezentacije imale nekoliko prilika da dođu do pobjede, ali je meč ipak okončan remijem i identičnim rezultatom kao i prva utakmica ove dvije selekcije odigrana krajem prošle godine. Hrvatska je meč završila sa igračem manje na terenu, jer je u posljednjoj minuti Srna dobio drugi žuti karton.

Bugarska je došla do minimalne pobjede rezultatom 1:0 na gostovanju na Malti. Gosti su imali priliku povesti u drugoj minuti sudijske nadoknade, ali je Micanski promašio jedanaesterac. Ipak, nakon deset minuta igre u drugom poluvremenu Popov je zabio pobjedonosni gol za svoju reprezentaciju, koja je tako stigla do druge pobjede u kvalifikacijama.

Norveška je na svom terenu propustila priliku savladati Azerbejdžan i približiti se mjestima koja vode direktno na Evropsko prvenstvo naredne godine. Nakon 90 minuta igre nije bilo pogodaka, pa su obje reprezentacije osvojile po bod.

Na tabeli vodi Hrvatska sa 15 bodova, dva više od Italije na drugom mjestu. Treća je Norveška sa 10, a četvrta Bugarska sa 8 bodova. Od borbe za EURO su se već oprostili Azerbejdžan i Malta. 

Kvalifikacije za EP, Grupa H:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Hrvatska - Italija 1:1
Malta - Bugarska 0:1
Norveška - Azerbejdžan 0:0 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.