Iz Premijer lige BiH na klupu reprezentacije Hrvatske: Marijan Budimir imenovan na mjesto selektora

Preuzima U17 selekciju

Iz Premijer lige BiH na klupu reprezentacije Hrvatske: Marijan Budimir imenovan na mjesto selektora

Midhat Šljivak

Donedavni trener NK Široki Brijeg Marijan Budimir imenovan je za novog selektora U17 reprezentacije Hrvatske.

Mladi stručnjak Marijan Budimir (43) novi je selektor kadetske reprezentacije Hrvatske. Na ovom mjestu zamijenit će legendarnog Roberta Jarnija koji je dobio otkaz zbog komentara u medijima na račun GNK Dinamo Zagreb.

Budimir je poznato lice publici u regionu. Juniore HNK Hajduk odveo je do finala Lige prvaka, da bi potom prvi angažman u seniorskom fudbalu imao na klupi NK Široki Brijeg.

Imao je odličan početak na klupi tima s Pecare i borbe za vrh tabele, uslijedio je niz od devet mečeva bez pobjede, pa je rukovodstvo kluba odlučilo da se rastane s 43-godišnjim hrvatskim stručnjakom.

Međutim, nije Budimiru dugo trebalo da pronađe novi posao. Hrvatski nogometni savez (HNS) ga je kontaktirao nakon otkaza Robertu Jarniju i ovaj mladi stručnjak je postao novi selektor U17 reprezentacije Hrvatske.

Oglasi

On je naravno veoma sretan zbog angažmana u nacionalnom timu. Zahvalan je svima koji su prepoznali njegov rad.

"Nisam očekivao ovakav trenerski put, ali kada se otvorila ova mogućnost nisam morao previše razmišljati. Hrvatska je iznad svega, voditi jednu hrvatsku reprezentaciju je cilj svakom treneru. Hvala HNS-u na ukazanom povjerenju", rekao je Budimir.

Predsjednik HNS-a Marijan Kustić smatra da je Budimir pravi čovjek za U17 selekciju.

"Uvjeren sam kako smo odabrali odlično rješenje jer se Marijan već dokazao u radu s mladim uzrastima. Želimo mu puno uspjeha u radu i imat će maksimalnu podršku u radu", istakao je Kustić.

Budimir je osim epizode na klupi Širokog i rada u omladinskim kategorijama Hajduka, jedno vrijeme bio i pomoćnik nekolicini trenera koji su prolazili kroz splitski klub.

Sada je u poziciji da predvodi mlade Vatrene do dobrih rezultata i vidjet ćemo hoće li Hrvatsku uspjeti odvesti na Euro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi