Budimir: Ovo nema veze sa fudbalom, bio je čist faul nad golmanom; Ivanković: Imali smo više sreće

Reakcije nakon hercegovačkog derbija

Budimir: Ovo nema veze sa fudbalom, bio je čist faul nad golmanom; Ivanković: Imali smo više sreće

Haris Zilić

Zrinjski je u 17. kolu savladao Široki Brijeg u gostima sa 0:2 u još jednom hercegovačkom derbiju koji je odigran u Posušju gdje Široki igra domaće utakmice dok traje rekonstrukcija travnjaka na Pecari.

Utakmica je odigrana po veoma teškom terenu, kako je odmicala bilo je sve manje igre, a nakon meča komentar su dali treneri oba tima Mario ivanković i Marijan Budimir.

Prvi je komentar dao trener Zrinjskog, Mario Ivanković.

"Teško je pričati o fudbalu u ovakvim uslovima. Čestitam ekipama, mi smo imali više sreće, zabili golove i tako stigli do pobjede", rekao je Ivanković i dodao:

"Još smo u jakom ritmu, idemo se spremati za Aston Villu, imat ćemo veći roster, a onda u ponedjeljak možda i bitnija utakmica protiv Sarajeva. Moramo biti zadovoljni sa tri boda danas i bitno je da se niko nije povrijedio."

Oglasi

Nakon toga riječ je imao strateg tima sa Pecare, Marijan Budimir.

"Ovo nema veze sa fudbalom, ovdje je bilo ko dobije duel ko ima više sreće, taj će uspjeti pobijediti. Mi smo se prilagodili terenu i mi i Zrinjski, dosta se preskakala igra. Nažalost ta pogreška u prvom poluvremenu je usmjerila utakmicu.

Bio je čist faul nad golmanom, ali šta je tu je. Teren je bio sve gori i gori, čekala se greška", rekao je Budimir i dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Idemo Zvijezdi 09 i kada smo igrali kući rekao sam da će nekom pomrsiti račune. Dobro ćemo analizirati i pokušati pobijediti, a na pauzi ćemo donositi ostale odluke."

Utakmicom u Posušju spuštena je zavjesa na 17. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Top Komentari

Ende
Pa dobro... sudije guraju zrinjski i borac i sta sad, svako kolo isto pricati...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi