Sa Hajdukom napravio čudo, stigao u Premijer ligu, a sada objavio bolan rastanak
Na Pecari se baš nije proslavio

Putem društvenih mreža potvrdio da odlazi nakon čak 16 godina

Sa Hajdukom napravio čudo, stigao u Premijer ligu, a sada objavio bolan rastanak

Samir Mlaćo

Marijan Budimir je svojevremeno bio nazivan Hajdukovim trenerom za velike stvari.

Budimir je sa juniorima Splićana osvojio naslov prvaka, a zatim u Ligi prvaka u omladince stigao do finala.

Savladao je Manchester City, Borussiju Dortmund, Milan, no posljednju prepreku nije mogao. Bolji je bio nizozemski Alkmaar, a zatim je Hajduk na osnovu saradnje odlučio Budimira poslati u Premijer ligu BiH.

Stigao je Budimir u Široki Brijeg, sjajno krenuo u sezonu, ali stigla je onda velika kriza rezultata.

Na kraju polusezone klub je ostavio na šestoj poziciji, na Pecari nisu bili zadovoljni, te se Budimir vratio u Hajduk.

Oglasi

Nije dobio novu poziciju, iako je to možda očekivao, pa je dogovoren sporazumni raskid saaradnje. Sigurno da teška srca odlazi sa Poljuda, a od kluba se oprostio sa profila supruge Vesne. Bio je igrač, a kasnije i trener Hajduka, skoro pola života je proveo na Poljudu.

"Od danas se sporazumno prekida moja suradnja sa HNK Hajduk.

U Hajduku sam proveo 8 godina kao igrač u omladinskoj školi te 8 godina kao trener, skoro pola života. HNK Hajduk je institucija i za nas ogromna ljubav.

Pružio mi je priliku raditi ono što najviše volim i najbolje znam,nadam se da sam mu se radom i rezultatima bar malo odužio.

Hvala i doviđenja svim radnicima na terenu, čistačicama, oružarima, djelatnicima, kolegama trenerima,igračima koje sam trenirao, direktorima, predsjednicima, upravama. Na samom vrhu hvala i doviđenja navijačima. Navijači su snaga i pokretač ovoga kluba.

Nikada neću zaboraviti Manchester City, Dortmund, Ženevu, to veselje, radost i vjeru u Hajduk kakvog bi svi željeli.
Naravno i 2 dočeka u Splitu, na stadionu i na Rivi. Osjećao sam se tako sretno, ponosno i spunjeno", napisao je između ostalog Budimir.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Budimir sada kreće u nove izazove, a trenutni šef struke prvog tima HNK Hajduk je Mislav Karoglan, dok je jedan od pomoćnika bivši trener Širokog Brijega Jure Ivanković.

Hajduk je trenutno na drugom mjestu HNL-a sa istim brojem bodova kao prvoplasirana Rijeka, a upravo je proteklog vikenda poražen od Rijeke na Poljudu 2:1.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi