Vatreni uz dosta muke savladali Saudijsku Arabiju uz nevjerovatne promašaje domaćina
Hrvatska je u pripremom meču uspjela uz dosta muke savladati Saudijsku Arabiju

Hrvatska slavila golom Kramarića

Vatreni uz dosta muke savladali Saudijsku Arabiju uz nevjerovatne promašaje domaćina

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacije Hrvatske savladala je u prijateljskom meču u Rijadu domaću selekciju Saudijske Arabije s 1:0, a strijelac jedinog pogotka na utakmici bio je Andrej Kramarić u 82. minuti.

Hrvatska je uz dosta muke uspjela savladati Saudijsku Arabiju. Pobjednički gol za pobjedu od 1:0 postigao je Andrej Kramarić u samom finišu meča.

Vatreni su u ovaj meč ušli s poprilično izmijenjenim timom. Zlatko Dalić je od prve minute na teren izveo ovu postavu: Livaković, Stanišić, Lovren, Erlić, Barišić, Sučić, Brozović, Majer, Pašalić, Vlašić, Petković.

Saudijci nisu imali respekta prema viceprvaku svijeta. Odličnu su ušli u meč i bili su veoma opasni po gol Livakovića.

Hrvatska je uspjela u devetoj minuti stvoriti prvu šansu. Vlašić nije uspio zabiti udarcem s 15-ak metara.

Potom se u Rijadu igrao poprilično izjednačen meč. Saudijska Arabija u 28. minuti stvara odličnu šansu, ali Livaković brani udarac Al Buraikana s desetak metara.

Oglasi

Do kraja prvog dijela još dvije dobre šanse za domaće. Prvo 38. minuti Al Shehri ne pogađa glavom, iako je bio sam u kaznenom prostoru, a tri minute kasnije propušten je zicer.

Al Buraikan bježi Barišiću, loptu šalje na petarac gdje je Al Shehri, ali ovaj kasni na nju i propada velika šansa.

Rezultatom 0:0 se odlazi na odmor, a u nastavku se Hrvatska ipak malo budi i stvara dvije šanse u deset minuta. Oršić i Brozović pokušavaju, ali bez uspjeha.

Saudijci u 63. minuti imaju veliku šansu. Al Dawsari izlazi sam pred Livakovića, no loptu potom šalje preko gola.

Dalić je potom uveo Perišića i Modrića, ali odmah po njihovom ulasku domaća selekcija umalo da povede. Velika greška u odbrani Hrvatske nije kažnjena jer je Kann pogodio stativu.

Oglasi

Andreju Kramariću je u 73. minuti poništen gol zbog ofsajda Oršića, ali devet minuta kasnije hrvatski napadač slavi. Solo-akcijom je pogodio mrežu protivnika za 1:0.

[twitter]https://twitter.com/goalsreplayg/status/1592875698858778624[/twitter]

Pet minuta kasnije i Perišić je zabio. Gol je ponovo poništen zbog ofsajda i na kraju je ostalo 1:0.

Hrvatska Svjetsko prvenstvo otvara 23. novembra duelom protiv Maroka,a Saudijska Arabija dan ranije igra protiv Argentine.

Prijateljska utakmica:

Saudijska Arabija - Hrvatska 0:1

Top Komentari

FahroKonjHodzic
oni igrali igrat ce i srbi a skim igraju nasi kaucosi djeko sljiovtresu i invalidu jedan nemeres dat gola kazakstanu zderi hambugere gladnati guzca
1 4
DOKTOR_GAZ_
Eto kakvi smo..VECI SU NASI PORAZI od MRTVOG KIPRA u fudbalu, VELESILE Crne Gore u kosarci..ai zato minimaliziramo TUĐE USPJEHE..Zato 95% VELIKIH TAKMICENJA GLEDAMO NA tv-u i navijamo protiv KOMSIJA..do duse to RADE DVOTUBI..MI, normalna raja smo DRUGACIJI...ne mijesamo sport sa NACIONLIZMOM..BRAVO SUSJEDI, bodrimo VAS U KATARU..
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi