Nagrađen dragulj GNK Dinamo Zagreb: Zlatko Dalić odabrao početnu postavu za meč sa Sj. Makedonijom

Prijateljska utakmica

Nagrađen dragulj GNK Dinamo Zagreb: Zlatko Dalić odabrao početnu postavu za meč sa Sj. Makedonijom

Eldar Ganibegović

U okviru priprema za Evropsko prvenstvo, fudbalska reprezentacija Hrvatske večeras će od 19 sati odmjeriti snage sa Sjevernom Makedonijom. 

Poznate su početne postave obje ekipe. Zlatko Dalić odlučio je da nagradi 21-godišnjeg igrača Dinama, Martina Baturinu, koji će nakon dva nastupa od po šest i četiri minute po prvi put zaigrati u startnoj postavi Vatrenih.

Na terenu će od prve minute biti i njegov timski kolega Bruno Petković, iz HNL tu je još član Hajduka Ivan Perišić, a kapiten je veznjak Manchester Cityja, Mateo Kovačić.

Jasno, dva dana nakon finala Lige prvaka koju je osvojio po šesti put neće igrati Luka Modrić, te će se on naknadno priključiti reprezentaciji naše komšijske zemlje.

Osim Ivana Perišića, na terenu će biti, doduše na suprotnoj strani, još jedan igrač Hajduka, a to je Trajkovski. 

Hrvatska: Livaković, Juranović, Vida, Erlić, Sosa, Baturina, Kovačić, Majer, Kramarić, Perišić, Petković.

Oglasi

Sjeverna Makedonija: Dimitrievski, Zajkov, Velkoski, Musliu, Ashkovski, Atanasov, Alimi, Elmas, Alioski, Miovski, Trajkovski.

U 18:00 sati počele je prijateljska utakmica Škotske i Gibraltara, dok ćemo od 19:00 pratiti i duel U-21 selekcija Škotske i Turske.

Od 20:00 na rasporedu je prijateljski meč Albanije i Lihtenštajna, a dan od 20:45 završavaju utakmice Engleska - Bosna i Hercegovina i Njemačka - Ukrajina.

Što se Hrvatske tiče, Vatreni su upali u grupu smrti pored Španije, Italije i Albanije i vidjet ćemo kako će se snaći. 

Mnogi se nadaju da je došlo vrijeme da nakon čak tri medalje na Svjetskim prvenstvima u 24 godine i jednom u Ligi nacija, Hrvatska napravi nešto veće i na Evropskom prvenstvu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi