Zlatko Dalić se naklonio Modriću: "Real je otpisivao svoju djecu, ali ne i Luku"
FOTO: Matija Habljak/Pixsell

Otkrio i velike vijesti o Perišiću

Zlatko Dalić se naklonio Modriću: "Real je otpisivao svoju djecu, ali ne i Luku"

Esmer Oštraković

Reprezentacija Hrvatske sutra će odigrati prvu do dvije prijateljske utakmice u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo.

Protivnik će biti Sjeverna Makedonija, a utakmica će biti odigrana na Rujevici sa početkom od 19 sati.

Na ovoj utakmici selektor Hrvatske Zlatko Dalić neće moći računati na Modrića, Pašalića i Brozovića koji su ovaj vikend imali klupske obaveze.

Danas je održana press konferencija na kojoj su se javnosti obratili upravo Dalić i Andrej Kramarić.

Prvi je govorio Kramarić koji je rekao da je Modrić velika inspiracija za sve.

Oglasi

"Velika je inspiracija za sve nas, ali i za mlade koji tek dolaze. Ono što on radi je neopisivo. Mislim da će nas sve mnogo toga naučiti, a i već nas je naučio, posebno nas starije. Tjera nas da ne odustajemo."

Nakon toga govorio je grupi u kojoj se nalazi Hrvatska.

"Znamo o kakvoj grupi se radi, najtežoj na Evropskom prvenstvu. Želja je da prođemo dalje i da ostanemo na zemlji. Kasnije je sve moguće. Fokus je na prvoj utakmici."

Govorio je i o sutrašnjoj utakmici.

"Iz perspektive igrača morakmo to odraditi maksimalno koncentrirano. Svaka utakmica, svaki trening je novo dokazivanje. Najbitnije je ostati zdrav za ono najvažnije."

Oglasi

Nakon toga govorio je Zlatko Dalić. Naravno prvo pitanje bilo je vezano za Modrića.

"Čestiam Luki na osvajanju Lige prvaka. Jedan je od rijetkih koji ih je osvojio šest. U utorak ujutro će doći i jedva ga čekamo. Poklonit ćemo mu tortu. Nema bolje stvari da nas s takvim motivom i inspiracijom povede na Euro. Ovo što Luka radi je fantastično i primjer svima, pogotovo mladima.

Najjednostavnije je reći da je to najbolji igrač u historiji hrvatskog fudbala. Nemam šta dodati. Hvala mu na svemu što radi za reprezentaciju, hrvatski narod i mene kao selektora.

Real je otpisivao svoju djecu, Ramosa, Cassilasa, Raula. Oni nisu završili karijeru tamo, a Luka je dobio tu čast."

Kako ćete dočekati Modrića?

Oglasi

"Napravit ćemo mu špalir. Dočekat ćemo ga kako spada. Vidio sam ga kratko putem videa. Neka uživa sa saigračima u klubu imat ćemo priliku i mi ovdje proveseliti se i čestitati mu."

Govorio je Dalić i o pripremama.

"Nemam primjedbi. Jako dobro radimo, puni smo motiva i svaki trening je sve bolji. Respektujemo protivnika s kojim igramo sutra, to će biti priprema za Albaniju.

Neke igrače ćemo odmoriti jer imamo pravo na šest izmjena. Perišić će početi igrat će sat vremena. Jako dobro trenira. I on želi da vidimo u kakvom je stanju. U utorak smo kompletni i tada kreće fokus na Portugal."

Top Komentari

Madrid15
Bravo Luka, bravo Zlatko. Obojica ste veliki vjernici i za to vam je Bog toliko puno blagoslova u životima. Luka je pravi primjer madridskih vrijednosti : Bog, obitelj, domovina i Hala Madrid!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi