Hrvatska i Srbija gotovo bez šansi za osvajanje Eura - Ovo je uvreda posebno za moćne Vatrene
Male šanse se daju Hrvatskoj i Srbiji za osvajanje EP (Foto: EPA)

Stručnjaci Engleze vide kao najveće favorite

Hrvatska i Srbija gotovo bez šansi za osvajanje Eura - Ovo je uvreda posebno za moćne Vatrene

Midhat Šljivak

Sedamnaesto izdanje Evropskog prvenstva u fudbalu na rasporedu je od 14. juna do 14. jula u Njemačkoj, a za sada se najveće šanse za osvajanje titule daju selekciji Engleske, dok su Hrvatska i Srbija poprilično podcijenjene.

Fudbalska reprezentacija Engleske najveći je favorit za osvajanje Evropskog prvenstva ovog ljeta. Brojne kladionice širom Starog kontinenta smatraju da će Gordi Albion konačno doći do trofeja i daje im se čak 23.8 posto šansi za osvajanje titule.

Najbliži Englezima su njihovi vječiti rivali Francuzi. Selekciji Didiera Deschampsa daje se 20 posto šansi da postanu novi prvaci Evrope.

Domaćin Njemačka ima 14.3 posto šansi, Portugal 10.5%, Španija 9.52%, a aktuelni prvak Italija 5.36 posto.

Iako konstantno ruši velikane na najvećim smotrama u svijetu fudbala, selekcija Hrvatske ima poprilično male šanse za osvajanje Eura. Daje im se samo 1.96 posto šansi.

Ovakvo podcjenjivanje Vatrenih mogao bi biti dodatni motiv za selekciju Zlatka Dalića. Oni su upravo u ovakvim situacijama, kada su ih svi otpisivali, pravili spektakularne rezultate i sigurno će pokušati napraviti isto i ovog ljeta u Njemačkoj.

Oglasi

Reprezentaciji Srbije se također ne daje previše šanse da podigne pobjednički trofej. Orlovi imaju svega 0.58 posto šanse prema mišljenju stručnjaka za klađenje.

Uvjerljivo najmanje šanse daju se selekciji Gruzije. Debitant na velikim takmičenjima ima 0.1 posto šanse da postane prvak Evrope.

Hrvatska u najjačoj grupi, Srbija s Engleskom

Reprezentacija Hrvatske smještena je u grupu B na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. Ova grupa definitivno je i najjača jer su tu još Španija, Italija i Albanija.

Vatreni Euro započinju 15. juna duelom protiv Španije u Berlinu, četiri dana kasnije igrat će protiv Albanije u Hamburgu, a grupnu fazu završavaju 24. juna u Leipzigu duelom s Italijom.

Oglasi

S druge strane selekcija Srbije za protivnike ima reprezentacije Engleske, Danske i Slovenije.

Orlovi startaju 16. juna u Gelsenkirchenu duelom protiv Engleske, a zatim će odraditi dva meča na Allianz Areni u Minhenu.

20. juna na rasporedu je derbi sa Slovenijom, a potom 25. juna u posljednjem kolu grupne faze slijedi duel sa selekcijom Danske.

Hrvatska i Srbija se svakako nadaju uspjehu. Očekivanja su velika i vidjet ćemo koliko će daleko dogurati ove dvije reprezentacije.

Top Komentari

omer
Za Hrvatsku je logicno da bude jedan od kandidata za osvajanje Eura s obzirom da su bili viceprvaci svijeta 2018.godine, a pored toga su bili i treci u svijetu 1998 i 2022. Ali ne shvacam na osnovu cega Srbija moze biti kandidat koja nije bila na Euru jos od 2000.godine. A ne bi ni sada da im UEFA nije udesila laganu grupu bez ijednog teskog protivnika. Zasto vam je Srbija uopste vrijedna spomena kad nije u stanju da prodje grupnu fazu? Pametnije je bilo da ste napisali koliko Njemacka i Spanija imaju sanse za osvajanje Eura.
3 1
HBSC
Cuj engleska haahhaha kao i svako prvenstvo
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi