Bh. klubovi se zadovoljavaju sićom, hrvatski za koje do juče nismo čuli milionima

Gorica prodala igrača za 1.5 miliona eura

Bh. klubovi se zadovoljavaju sićom, hrvatski za koje do juče nismo čuli milionima

Adnan Beganović

Zbog čega bh. klubovi još uvijek nisu u stanju praviti milionske transfere, a hrvatski i to oni za koje do juče niste čuli, bez problema na transferima zarađuju milione.

I dok bosanskohercegovački klubovi svoje najbolje igrače prodaju za u najboljem slučaju oko 500.000 eura, klubovi iz susjedne Hrvatske prave milionske transfere.

Da stvar bude gora po bosanskohercegovački fudbal, kada se kaže klubovi iz susjedne Hrvatske ne misli se samo na one najbolje, Dinamo, Hajduk, Osijek i Rijeku.

Naprotiv, milionske transfere počeli su praviti i klubovi za koje su do juče čuli samo oni najzagriženiji ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu. A, jedan od tih je i Gorica.

Upravo je ovaj klub prije nekoliko dana završio milionski transfer. Naime, 23-godišnji vezni fudbaler Hrvoje Babec iz Gorice je "preselio" u Latviju, tačnije u Rigu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Iako se krije visina obeštećenja, hrvatski mediji tvrde da će Gorica uzeti 1.5 miliona eura što je najveći transfer u historiji latvijskog fudbala.

Babec je potpisao ugovor na četiri godine, a za Goricu je u tri sezone odigrao ukupno 104 utakmice. Postigao je sedam pogodaka, kojima je dodao pet asistencija. Statistika koja nije za pohvaliti, no opet su hrvatski menadžeri odradili sjajan posao.

Top Komentari

volta
Najbolji igrači Želje ili Sarajeva prihvataju ponude od Slavena i Istre, dok najbolji igrači iz Hrvatske lige odlaze u klubove iz lige petice, realno nikad nećemo stići njihovu ligu
6 2
Zulfikar
Problem je u kriminalnom mentalitetu, kriminalnim uslovima i naravno hurmasice, pite, cevapi i šiše.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi