Hrvati odradili regeneracijski trening u Neuruppinu, Dalić poštedio jučerašnje prvotimce

Već su mislima okrenuti na Albaniju

Hrvati odradili regeneracijski trening u Neuruppinu, Dalić poštedio jučerašnje prvotimce

Endin Čaušević, foto: T. Hebib

Nakon jučerašnjeg poraza na startu Evropskog prvenstva od Španije (3:0) reprezentacija Hrvatske jutros je odradila regeneracijski trening na kojem nisu bili svi igrači Vatrenih.

Jasno je da je poraz u jučerašnjem meču od Crvene furije dosta teško pao igračima Hrvatske, ali u preostale dvije utakmice još uvijek imaju sve u svojim rukama kada je u pitanju borba za plasman u nokaut fazu.

Već jutros održan je novi trening Hrvatske u Neuruppinu koji je baza ove selekcije tokom odigravanja Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Dalić je na jutrošnjem treningu odlučio da poštedi fudbalere koji su igrali jučer protiv Španije od prve minute, dok su oni koji su bili na klupi jutros odradili lakši trening.

Po atmosferi koja je bila na treningu Vatrenih vidjelo se da je igračima Hrvatske jučerašnji poraz od Španije teško pao, ali nemaju mnogo vremena za tugovanje jer ih već u srijedu očekuje okršaj protiv Albanije.

Ekipa SportSport koja prati Evropsko prvenstvo bila je na jutrošnjem treningu Hrvatske, te možete pogledati fotografije i videoprilog s istog.

Oglasi

Također, Dalić je prije treninga održao press konferenciju na kojoj je govorio o jučerašnjem porazu, te se izvinio navijačima zbog loše igre.

Dalić je najavio da će za utakmicu protiv Albanije sigurno napraviti promjene kada je u pitanju početni sastav i da će Hrvatska morati ići na pobjedu.

Utakmica između Hrvatske i Albanije igra se već u srijedu u Hamburgu s početkom u 15 sati, a meč posljednjeg kola grupne faze Vatreni igraju protiv Italije 24. juna u Leipzigu.

Dalić objasnio zašto je izveo Modrića i Kovačića, te ko je trebao jučer izvesti penal

Na press konferenciji koja je održana jutros selektor Hrvatske objasnio je zašto je sredinom drugog poluvremena izveo iz igre Modrića i Kovačića, ali i ko je trebao izvesti penal koji je u finišu utakmice promašio Bruno Petković.

"Bili smo svjesni da nakon sat vremena ne uspijevamo preokrenuti rezultat i onda smo shvatili da moramo se okrenuti meču protiv Albanije i pokušati nekog odmoriti pogotovo Modrića i Kovačića i zbog toga sam napravio izmjene. Ne zbog loše igre nego smo gledali na naredni meč i to je to", rekao je Dalić i osvrnuo se na Petkovićev promašeni penal.

"To je isto jedna situacija koju moramo riješiti. Penale pucaju Kramarić i Modrić, a u igri nisu bili niti jedan niti drugi. Postoji hijerarhija u ekipi, nije on trebao pucati penal jer je pravilo da ne izvodi onaj na kojem je skrivljen. Nema potrebe za dokazivanjem i to je stvar koju ću ja riješiti. Ko je trebao pucati? Ili Perišić ili Majer...".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi