Hrvatska uz dosta muke pobijedila Izrael

Eurobasket 2009

Hrvatska uz dosta muke pobijedila Izrael

Edmir Škorić

Već na startu Eurobasketa Hrvatska se pošteno namučila. Repešini izabranici, teže nego se očekivalo, slavili su protiv Izraela rezultatom 86:79.

U Poznanu se odigrala druga utakmica skupine A između Hrvatske i Izraela. Hrvatski košarkaši bolje su otvorili meč pa su poveli sa 10:2, kada se činilo da neće imati puno problema sa današnjim protivnikom. Ipak, Izraelci su postepeno dolazili do ravnoteže na parketu, a sredinom druge četvrtine rezultatski su se dosta približili.

Potom je Izrael, prije svega zahvaljujući odličnom Liorom Eliyahuu,poveo rezultatom 50:48. Srećom po Hrvate, imali su u svojim redovima izvrsnog Nikolu Vujčića koji je postigao 21 poen. Izraelci su u posljednjih par minuta dosta griješili, a odlučujući koš postigao je Roko Ukić trideset sekundi prije kraja utkamice (82-77).

Najbolji u redovima Izraela i danas je bio Eliyahu sa 31 poenom, šest skokova i tri asistencije. Grci su danas deklasirali Makedoniju u drugoj utakmici skupine A, a upravo Hrvatska i Grčka sutra će igrati u 2. kolu. Biti će to, bez ikakvih dilema, pravi spektakl.


Skupina A:
Hrvatska - Izrael 86-79
Grčka - Makedonija 86-54

Poredak: 1. Grčka 1-0, 2. Hrvatska 1-0, 3. Izrael 0-1, 4. Makedonija

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.