Transfer bomba: Vrančić uskoro u bordo dresu!

Veliki transfer uskoro će biti ozvaničen

Transfer bomba: Vrančić uskoro u bordo dresu!

E. Oštraković

Nakon što je u januaru napustio redove hrvatskog prvoligaša, Rijeke, Mario Vrančić uskoro će postati novi fudbaler FK Sarajevo, nezvanično je potvrđeno za SportSport.ba. 

Ono što je sigurno je da se očekuje da će Vrančić biti ogromno pojačanje za Sarajevo, posebno ako se pogleda kakvu međunarodno karijeru je imao.

Pregovori sa čelnicima Sarajeva vođeni su nekoliko dana, a konačno su dogovoreni svi detalji ugovora, te bi saradnja uskoro trebala biti ozvaničena.

Vrančić će tako vjerovatno u narednim danima potpisati ugovor, te će biti predstavljen javnosti i navijačima i priključit će se svojim novim saigračima.

Jasno je da je ovo prava transfer "bomba" jer se radi o nogometašu koji je igrao u Bundesligi, ali i u Premiershipu.

Ovaj sjajni vezni nogometaš odigrao je 76 utakmica u Bundesligi, a osim toga u enelgeskom Premiershipu odigrao je 20 utakmica.

Oglasi

Osim nastupa u ove dvije lige, Vrančić ima čak 133 odigrane utakmice u engleskom Championshipu, te 83 utakmicu njemačkoj drugoj ligi, popularnoj "Cvajti".

Svoj nogometni put je sa 15 godina krenuo u Mainzu, a zatim je igrao za Ahlen, drugi tim Borussije Dortmund, Paderborn i Darsmstadt.

Odatle je 2017. godine otišao u Englesku, a tamo je nosio dresove Norwicha i Stoke Cityja, za koji je prošle sezone odigrao 35 utakmica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Stoke ga je početkom sezone posudio Rijeci za koju je igrao do januara, a svoju karijeru nastavit će u ekipi Sarajeva.

Kada je riječ o reprezentaciji Bosne i Hercegovine, Vrančić je debitovao 2015. godine, a odigrao je ukupno šest utakmica.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ned.hz
Dobro nam došao Mario, fenomenalno pojačanje u ovoj fazi, VELIKO SI SARAJ'VO!!
22 1
user1659354598
Sad ce biti prvaci svemira a za pola godine **** mater ko ih dovodi kao i sa Suljicem
8 20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi