Asmir Suljić i FK Sarajevo sporazumno raskinuli ugovor!
Nakon godinu dana Asmir Suljić, po drugi put u karijeri, napušta FK Sarajevo.

Na zadovoljstvo obje strane

Asmir Suljić i FK Sarajevo sporazumno raskinuli ugovor! · Saznajemo

E. Ganibegović, foto: T. Hebib

FK Sarajevo je veoma aktivan u zimskom prijelaznom roku, a kako saznaje SportSport.ba, na red je došao novi odlazak - Asmir Suljić napušta Koševo.

Krilni fudbaler s bh. i mađarskim papirima je danas sporazumno raskinuo ugovor s FK Sarajevo, na zadovoljstvo obje strane. Pregovori oko raskida saradnje trajali su dugo, a Suljića je u ovom "slučaju" predstavljala nekadašnja direktorica Sarajeva, Sabrina Buljubašić, koja je s obzirom da sportsko pravo ima u "malom prstu", nakon odlaska s Koševa osnovala firmu Dynami Sport Group koja će se između ostalog baviti i ovakvim stvarima.

To znači da Suljić napušta Koševo čak dvije godine prije isteka ugovora koji je do sada bio na snazi - trajao je do janaura 2025. godine.

Suljić tako po drugi putu u karijeri napušta Sarajevo. Prvi put 2010. godine kada je otišao u Ujpest, te sada. Osim za Ujpest, u karijeri je igrao za Videoton, Olimpiju, Zaglebie Lubin, Petah Tikvu i Diosgyor.

Ove sezone je u dresu FK Sarajevo nastupio 15 puta, te je bio na udaru kritika navijača zbog loše realizacije. Upisao je tek dvije asistencije.

Osim Suljića, klub su napustili ove zime Rijad Kobiljar, Vlatko Drobarov, Rashid Abubakar, Mersudin Ahmetović, Nardin Mulahusejnović i Andrej Đokanović koji je je jedini prodat i to Ankaragucuu za 760 hiljada eura. 

Oglasi

Otišli su i Kenan Dervišagić koji je proslijeđen na posudbu u Gradinu, dok je Ivan Ikić na posudbi u turskom Genclerbirligiju.

Što se tiče dolazaka, na Koševo su stigli kao slobodni igrači Francis Kyeremeh Ilija Martinović, Slaviša Radović, a tu je i Ivan Borna Jelić Balta koji je posuđen iz Wisle.

Neobično za bh. prilike, FK Sarajevo je ove zime platio obeštećenje za čak četiri fudbalera - Besima Šerbečića. Renana Oliveiru, Giorgija Guliashvilija i Almedina Ziljkića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se tiče Asmira Suljića, ostaje samo da pratimo situaciju i vidimo da li će ostati u Bosni i Hercegovini ili se ponovo otisnusti put inostranstva.

Definitivno mu je velika olakšica to što posjeduje mađarske papire, pa se u zemljama Evropske unije ne vodi kao stranac. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Ponasao se kao da je CRISTIANO RONALDO..U STVARNOSTI na leđima ga nosali BEKOVI IGMANA, SLOGE, LEOTARA...
7 2
Uranija
Jako odvratan igrač, Ismir ga vratio a većina osluškujući želje navijača, a naši navijači tako polupismeni pogriješili po ko zna koji put
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi