Hrvatski mediji: Dinamo izgubio, ali dobio Amera Gojaka
FOTO: EPA

Najviše pretrčao u prvom poluvremenu

Hrvatski mediji: Dinamo izgubio, ali dobio Amera Gojaka

Dinamo je sinoć u okviru 5. kola grupne faze Lige prvaka pružio dostojan otpor Lyonu i nije se osramotio. 

Trener Ivajlo Petev odlučio se slavnom francuskom klubu suprotstaviti u nikad mlađem sastavu i mora se priznati da "modri" prije toga nisu izgledali bolje. I ovog puta je rezultat, ipak, izostao i Lyon se zahvaljujući pogotku Lacazettea u 72. minuti vratio iz Zagreba sa punim plijenom. 

Bugarin je nakon poraza bio i tužan i sretan. Tačnije, mediji u Hrvatskoj su objavili da je Dinamo izgubio još jednu utakmicu, ali dobio novog velikog igračkog aduta u liku mladog bh. reprezentativca Amera Gojaka. Nekadašnji omladinac Željezničara se našao u prvom sastavu, a u igru je, kako su naveli, ušao bez straha i prisutne oduševio mirnoćom, snažnom figurom i zrelošću. Kao da mu je minimalno 20. start u Ligi prvaka, a ne prvi. 

U prvom poluvremenu utakmice Gojak je, prema podacima UEFA-e pretrčao impresivnih 6,12 kilometara, najviše na utakmici. Zatvarao je sredinu terena, kretao se u oba pravca, dobro je čuvao protivničke igrače, a bio je opasan i u protivničkom šesnaestercu. Upravo je on imao najveću šansu za Dinamo.

Bilo je logično za očekivati da će pasti u drugom poluvremenu. Pogotovo što mu je trener promijenio poziciju nakon što se povrijedio Ćorić, ali jedno je sigurno - nametnuo se Gojak kao veliki adut Dinama u trci sa Rijekom.

Nakon utakmice Gojak je žalio za propuštenim na Maksimiru. 

"Žao mi je što sam promašio glavom veliku priliku, baš je šteta, to sam morao zabiti", kazao je Gojak, koji je, istina, imao i određenih pogrešaka u odbrani. Nakon što mu je Rafael pobjegao po lijevoj strani, Lacazette nije imao težak posao u šesnaestercu, pa je Gojak ocijenjen kao tragičar Dinamovog poraza.

"Ja krivac za Lyonov gol? A šta da kažem, baš me u tim trenucima uhvatio grč u nozi, pa mi je Rafael uspio pobjeći", dodao je mladi bh. reprezentativac. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Vrijedi podsjetiti da je Gojak na Maksimir stigao u februaru 2015. godine nakon što je prethodno bio član Olimpica i Željezničara. 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi