Hrvatski mediji odali priznanje navijačima BiH

Lijep gest BH Fanaticosa

Hrvatski mediji odali priznanje navijačima BiH

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je sinoć savladala Luksemburg rezultatom 3:0, a možda i najljepšu priču utakmice ispričali su naši navijači.

Zmajevi su i u Luksemburgu imali veliku podršku BH Fanaticosa, koji su posebno oduševili gestom prije utakmice.

Navijači Bosne i Hercegovine su u korteu krenuli prema stadionu Josy Barthel, ali umjesto uobičajene pjesme njihov hod je pratila tišina. Začulo se tek skandiranje "Hello, we are the Bosnian Boys", nakon čega je uslijedio mir.

Razlog za to je Dan žalosti zbog žrtava terorističkog napada u Briselu, pa su se Bosanci i Hercegovci koji su doputovali na ovo gostovanje solidarisali sa domaćinima, koji su bili oduševljeni njihovim potezom.

O lijepom ponašanju BH Fanaticosa u Luksemburgu pisali su i hrvatski mediji, koji su naglasili da su bh. navijači potvrdili da "svojom snagom mogu biti primjer društvu".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije