Hrvatski mediji otkrili ko prodaje bronzanu medalju sa Mundijala u Francuskoj: Pogoditi nećete nikad
Mnogi su se zapitali kome je od igrača ili članovima stručnog štaba bronzane generacije Vatrenih palo na pamet da proda svoju medalju, a sada je konačno otkrivena ova informacija.

Objava koja je izazvala mnogo pažnje

Hrvatski mediji otkrili ko prodaje bronzanu medalju sa Mundijala u Francuskoj: Pogoditi nećete nikad

Hrvatska javnost posvetila je posljednjih dana dosta pažnje objavi jedne aukcijske kuće u kojoj se prodaje bronzana medalja koju su Vatreni osvojili na Mundijalu u Francuskoj. 

Mnogi su se pitali kome je palo na pamet od igrača ili članova stručnog štaba da proda medalju koja predstavlja historijski uspjeh hrvatskog sporta, a medijim anije trebalo dugo da otkriju ovu informaciju.

Iako mnogi to ni ne znaju, u samoj završnici Mundijala medalje se osim pobjedniku, drugoplasiranom i trećeplasiranom dodjeljuju i predstavnicima nacionalnih saveza, kao i nekim FIFA-inim dužnosnicima. Upravo jedan tadašnji FIFA-in uposlenik je odlučio da proda tu medalju, pa ju je kupac sada stavio na aukciju, a to je otkrio Armand Kluschen iz Agon SportsWorlda.

"Ono što možemo potvrditi je da medalju prodaje osoba koja je jedan od vodećih svjetskih kolekcionara na tom području, a kupio ju je prije 10 godina od jednog FIFA-inog dužnosnika. Predmet nije iz kolekcije onih 30 koje je dobio HNS, nego iz kontigenta 10 dodatnih medalja. Te 1998. proizvedeno ih je ukupno 40, dakle 10 više i njih Fifa u pravilu dodjeljuje predstavnicima nacionalnih saveza i nekim svojim dužnosnicima", rekao je Kluschen i objasnio kako se zapravo te medalje dijele:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"HNS je ovog ljeta u Rusiji dobio uobičajenih 30 srebrnih medalja, no naručio je i 20 dodatnih za osobne potrebe i slobodnu dodjelu pa ih je ukupno 50".

Dakle, sada je sasvim jasno da se niko od igrača ni članova stručnog štaba tadašnje reprezentacije Hrvatske nije odlučio prodati ovu medalju. Inače, početna cijena na aukciji je 7,5 hiljada eura, a aukcija će biti održana 7. i 8. decembra ove godine.

Top Komentari

Benjamingst
100% igrac Zeljeznicara Mario Stanic.
9 31

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi