Hrvatskim huliganima prijeti '12 godina strogog zatvora'

Hrvatskim huliganima prijeti '12 godina strogog zatvora'

E. Škorić

U srijedu navečer desili su se veliki neredi u Beogradu na stadionu Partizana, a u tuči na južnoj tribini učestvovali su huligani iz Hrvatske.

Grupa kickboxera iz Hrvatske bila je u Beogradu na derbiju, ali se nisu baš pretjerano proveli u pokušaju da pomognu u preuzimanju tribine.

Teško su pretučeni, jedan je hospitaliziran i doktori mu se bore za život, dok su petorica privedenih huligana na saslušanju u VIšem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Očekuje se da nakon saslušanja bude donešena odluka o tome hoće li se protiv nekoga od njih pokrenuti kazneni postupak i za koja djela, a ukoliko ih ne pomiluju, čekaju ih zaista teške kazne.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Obzirom da se radi o organizovanoj grupi, postoji mogućnost da im se izrekne kazna od 12 godina zatvora. Večeras im ističe mjera zadržavanja u pritvoru od 48 sati, pa će biti poznato šta ih očekuje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi